x

Rammstein anklages for at trivialisere Holocaust

Rammstein anklages for at trivialisere Holocaust

Tyske statsfolk og jødiske repræsentanter rejser klager over billedsproget i bandets nye teaservideo

I dag er det den 28.03.2019 og dermed samme dato, der stod skrevet med romertal i slutningen af Rammsteins kryptiske videosekvens, som GAFFA berettede om i går. Det antages, at bandet annoncerer udgivelsen af deres syvende studiealbum i dag, og videoen har sikkert sat forventningerne op for fans af det tyske industrial metal-band. Tyske politikere og en tidligere leder fra Jødernes Centralråd i Tyskland mener dog, at videoen trivialiserer massemordene mod jøder, der er kendt som Holocaust, skriver Consequence of Sound.

LÆS OGSÅ: Rammstein ude med besynderlige videoklip – nyt album lige på trapperne?

I den 35 sekunder lange video ser man Rammsteins medlemmer, der iført stribede fangeuniformer og med løkker om halsene afventer hængning, og gruppens guitarist Paul Landers bærer en jødestjerne. Den tyske avis Blid har indsamlet flere udtalelser, der kritiserer videoen:

”Bandet er gået over stregen med denne her video. At instrumentalisere og trivialisere Holocaust, som det ses i billedsproget, er uansvarligt,” lyder det fra Charlotte Knobloch, tidligere præsident for Jødernes Centralråd i Tyskland.

Den tyske regerings kommissær mod antisemitisme Felix Klein har kommenteret: ”Jeg synes, det er smagløs udnyttelse af kunstnerisk frihed”.

Det er ikke første gang, Rammstein provokerer og vækker opsigt. I 1998 brugte de klip fra Leni Riefensthals nazi-propagandafilm Olympia fra 1938 i musikvideoen til deres fortolkning af Depeche Modes "Stripped", hvilket vakte stor debat. 

Se Rammsteins nye video nedenfor:

Rammstein har endnu ikke kommenteret disse anklager. I januar offentliggjorde bandet, at de har planer om at udgive fem nye musikvideoer, og de har netop færdiggjort inspilningerne af deres syvende album. Vi afventer bandets offentliggørelse senere i dag.

LÆS OGSÅ: Disse sange er Rammsteins mest spillede i livesammenhæng

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA