Nyhed

Jackson-biografiskriver påpeger faktuelle fejl omkring overgrebsanklager i "Leaving Neverland"

GAFFA – alt om musik

Anklagerne mod Jackson svækkes ifølge britisk journalist

Debatten om Michael Jacksons påståede sexovergreb på børn har været heftig siden premieren på dokumentarfilmen Leaving Neverland i januar. Nu har den britiske journalist Mike Smallcombe, der står bag Michael Jackson-biografien Making Michael, påpeget nogle faktuelle fejl i filmen, der ifølge ham svækker anklagerne mod Jackson.

I et interview med Mirror Online fortæller Smallcombe, at Joy Robson, moderen til Wade, en af de to mænd, der i filmen anklager Jackson for overgreb, tilbage i 1993 under ed fortalte retten, at Wade var taget til Grand Canyon sammen med resten af sin familie. I filmen fortæller Wade til gengæld, at han blev på Jacksons ranch Neverland med Jackson, mens resten af familien var taget til Grand Canyon, og det var på dette tidspunkt, at overgrebene begyndte.


"Joy Robson havde ingen grund til at lyve om dette; hun indrømmede åbenlyst, at Wade var alene med Jackson ved andre lejligheder," siger Smallcombe.

Smallcombe påpeger også, at den anden af filmens hovedpersoner, James Safechuck i et sagsanlæg fra 2014 – som blev afvist af retten, fordi det var forældet – sagde, at han var blevet misbrugt fra 1988-1992. I Leaving Neverland siger Safechuck, at han blandt andet blev misbrugt på den togstation, som befandt sig på Neverland. Imidlertid blev stationen først påbegyndt i 1993 og færdiggjort i 1994, siger Smallcombe.

Til NME fortæller Smallcombe videre: "Idéen bag at foretage denne research er at finde den balance, som ikke var der i første omgang i dokumentaren, som ikke gjorde noget forsøg på at undersøge, om parrets beskyldninger virkelig er sande, eller at udfordre to personer, som er ude efter hundredevis af millioner af dollar. Dokumentaren overskred alle normer og al etik i filmskabelse og journalistik."


På Twitter svarer filmens instruktør Dan Reed, at han ikke afviser, at stationen først er påbegyndt i 1993, og at hans ofre må huske forkert om, hvornår overgrebene stoppede.


LÆS OGSÅ: Ensidig, men uafrystelig maraton-fortælling om Michael Jacksons angivelige sexovergreb


ANNONCE