x

The Verve og Rolling Stones løser 22 år lang strid

The Verve og Rolling Stones løser 22 år lang strid

Richard Ashcroft modtager samtlige rettigheder til "Bitter Sweet Symphony"

En 22 år lang strid i musikbranchen er omsider blevet løst. Richard Ashcroft, sanger og sangskriver i hedengangne The Verve, har endelig modtaget rettighederne til sangen "Bitter Sweet Symphony", som bandet hittede stort med i 1997.

Sangen sampler et strygertema fra Andrew Loog Oldhams orkesterindspilning af The Rolling Stones' "The Last Time" fra 1965, og det førte til et sagsanlæg fra ABKCO, et holdingselskab ejet af Stones' daværende manager Allen Klein, da sangen udkom. The Verve havde ganske vist fået lov til at sample fem toner fra nummeret mod at betale 50 procent af indtægterne til ABKCO (som havde rettighederne til nummeret), men ABKCO mente, at The Verve havde samplet mere end aftalt og krævede samtlige indtægter fra nummeret, samt at Mick Jagger og Keith Richards blev krediteret som sangskrivere, medmindre pladen skulle trækkes tilbage fra markedet. Det indvilligede The Verve i, men ikke uden bitterhed.

Nu er striden ovre, og det var Richard Ashcroft selv, der kunne fortælle det, da han i aftes modtog æresprisen "Outstanding contribution" ved uddelingen af sangskriverpriserne Ivor Novello Award i London.

"I sidste måned videregav Mick Jagger og Keith Richards alle deres rettigheder til "Bitter Sweet Symphony", og det var en virkelig venlig og storsindet ting af dem at gøre," sagde Ashcroft ved uddelingen ifølge BBC.

Ashcroft fortalte bagefter BBC, at han ikke havde nogen problemer med Jagger og Richards, men at det var Rolling Stones' nu afdøde manager Allen Klein, der var skyld i hele miseren. Efter forhandlinger med Kleins søn og Rolling Stones' nye manager Joyce Smith er der langt om længe kommet styr på tingene.

Ifølge BBC har sangen "Bitter Sweet Symphony" solgt mere end en million eksemplarer alene i Storbritannien.

Ved Ivor Novello Awards var der også priser til blandt andre The 1975, Mariah Carey, Ben Howard, Rudimental, Idles, Jonny Greenwood, Dido og Deep Purple.

Richard Ashcroft kan i næste uge opleves på Heartland Festival, og han plejer at spille "Bitter Sweet Symphony" ved sine koncerter.

LÆS OGSÅ: Lets party like it's 1997

Hør "Bitter Sweet Symphony" og Andrew Loog Oldhams version af "The Last Time" nedenfor.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA