x

Forsker: Ozzy Osbourne er genetisk mutant

Forsker: Ozzy Osbourne er genetisk mutant

Genetik-underviser er ikke i tvivl

Mange, ikke mindst hovedpersonen selv, har nok undret sig over, hvordan 70-årige Ozzy Osbourne i årtier har kunnet leve et heftigt liv med stoffer og alkohol tilsyneladende uden at tage skade, men nu har en forsker forklaringen: Ozzy er en genetisk mutant. Det skriver genetik-underviseren Bill Sullivan fra Indiana University School of Medicine i sin nye bog, Pleased to Meet Me: Genes, Germs and the Curious Forces that Make Us Who We Are ifølge NME

Sullivan skriver: "Ozzy er virkelig en genetisk mutant." Han baserer sin konklusion på et allerede offentliggjort forskningsresultat tilbage fra 2010, hvor den Massachusetts-baserede forskningsvirksomhed Knome undersøgte Osbournes gener og fandt ud af, at han havde en genetisk variation, som gjorde ham særlig modstandsdygtig over for stoffer og alkohol. Til gengæld havde hans krop svært ved at nedbryde koffein, skrev The Guardian dengang.

Ozzy har dog ikke været helt uden helbredsproblemer i de senere år. Tilbage i 2005 blev det konstateret, at han led af Parkin-syndrom, en sygdom i familie med Parkinsons, der gav ham rysteture, som han siden har taget medicin mod. Denne lidelse skulle dog også være arveligt betinget og ikke forårsaget af Ozzys livsstil, skrev UPI dengang.

Tidligere i år blev Ozzy ramt af lungebetændelse, som tvang ham til at udskyde en række koncerter, og siden faldt han i sit hjem og måtte udsætte alle sine optrædener i år til begyndelsen af 2020. Ozzy Osbourne er i gang med sin afskedsturné som solokunstner, om end han ikke vil afvise at spille enkeltstående koncerter i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Da Ozzy Osbourne døde to gange

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA