x

Lukas Graham slår bemærkelsesværdig rekord

Lukas Graham slår bemærkelsesværdig rekord

"7 Years" har i dag ramt én milliard streams på Spotify

I dag er det for alvor blevet slået fast, at Lukas Grahams "7 Years" er et vaskeægte verdenshit, da sangen i dag har passeret sin afspilning nummer 1.000.000.000 på Spotify. Lukas Graham bliver dermed det første nordiske band, der rammer én milliard streams. På europæisk plan er det ellers kun Coldplay, der har opnået den samme bedrift. Dog var dette som medvirkende kunstner på Chainsmokers-hittet "Something Just Like This".

Lukas Graham skriver sig samtidig på en eksklusiv liste af blot 25 andre artister og bands i hele verden, der har præsteret at ramme afspilning nummer én milliard. Stemmen bag verdenshittet, Lukas Forchhammer, er naturligvis også glad for præstationen:

– Da jeg var 7 år gammel havde jeg mange drømme, men de oplevelser som jeg og bandet har haft sammen, blandt andet på grund af "7 Years", har for længst opfyldt mange af dem. Jeg er meget taknemmelig for at vores musik giver os lov til at rejse verden rundt og ikke mindst at få lov til at møde nogle af alle dem, der har været medvirkende til, at "7 Years" nu har opnået en milliard streams.

LÆS OGSÅ: Rørende og rørt dansk verdensnavn

Lukas Graham skrev allerede i 2016 dansk musikhistorie med "7 Years" da sangen røg ind på andenpladsen på den amerikanske hitliste, Billboard Hot 100, og blev dermed den bedste danske placering nogensinde. Derudover var "7 Years" det efterfølgende år nomineret til tre Grammy-priser for 'Record of the Year', 'Song of the Year' og 'Best Pop Duo/Group Performance'.

De danske verdensstjerner har for nyligt annonceret, at de spiller på Nibe Festival den 2. juli 2020 og også på Thy Rock, der finder sted 26. og 27. juni. Inden Lukas Graham vender snuden mod Danmark skal de dog først et smut på de internationale landeveje til september, hvor en ny turné starter i Asien inden turen går til USA i oktober og november.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham annoncerer danske festivalkoncerter i 2020


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA