Liam på ti-årsdagen for Oasis-opløsning: "Noel burde skamme sig"

Liam på ti-årsdagen for Oasis-opløsning: "Noel burde skamme sig"

Liam Gallagher kaster lys på break-uppet i nyt interview 

I dag er det præcis 10 år siden, et af verdenshistoriens mest populære bands nogensinde gik fra hinanden. Frontfigurerne i form af brødreparret Liam (sang) og Noel (guitar) kom op at toppes backstage minutter før en koncert, og pludseligt forsvandt legendariske Oasis på et splitsekund som et fatamorgana i ørkenen. 

Nu reflekterer lillebror Liam over det skæbnesvangre moment i et interview med britiske Radio X, rapporter NME.com.

Britpop-ikonerne skulle have headlinet i Paris på 2009-udgaven af Rock en Seine-festivalen, men et ophedet skænderi bag scenen mellem de to kæmpe-egoer ledte til en smadret guitar, en bortstormende Noel og ikke mindst en aflyst koncert. 

LÆS OGSÅ: Noel Gallagher udsender ny ep - og sviner Liam

På spørgsmålet om, hvorvidt Liam er bevidst om jubilæumsdatoen, er svaret et prompte "ja". Han er desuden sit velkendte, kontante jeg, når det kommer til forholdet til broderen: "Han (Noel) burde skamme sig. Hvem ved, hvor han er i verden, eller hvad han laver? Måske han gemmer sig i et skab i et meget, meget mørkt rum."

Gallagher, der umiddelbart efter splittet skabte bandet Beady Eye sammen med dele af det tilbageværende ensemble fra Oasis, påstår, at det stadig gør ondt at tænke over situationen.
"Alt var godt dengang. For ti år siden var alt godt i verden, og nu er det (Oasis) hele væk, du ved? Men vi klarer os. "

Han peger samtidig på en lidt overraskende inspirationskilde: "Jeg tror, at sådanne ting sker af en grund. De sker for os for at afprøve os som personer, og som Taylor Swift siger: "What Doesn't Kill You Makes You Stronger"" (egentlig er det Kelly Clarkson, der synger det i "Stronger", inspireret af den tyske filosof Friedrich Nietzsches berømte linje "Was mich nicht umbringt, macht mich stärker" fra 1888, red.). 

Liam Gallagher udsen.dte sit første, soloalbum As You Were i 2017, og opfølgeren Why Me? Why Not. er på gaden den 20. september. Han kan desuden opleves i levende live i Forum Black Box den 4. februar i det nye år. 

LÆS OGSÅ: Liam Gallagher giver dansk indendørskoncert


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA