x

Guns N’ Roses-guitarist på vej med album

Guns N’ Roses-guitarist på vej med album

Den amerikanske guitarist Ron Thal alias Bumblefoot, der nok er mest kendt for at have været medlem af Guns N’ Roses de sidste to år og også har sneget sig med på deres utallige gange udskudte album ”Chinese Democracy”, er 1. juli aktuel med soloalbummet ”Abnormal”. Hans i alt ottende soloalbum og det sjette under kunstnernavnet Bumblefoot, idet de to første udkom under Thals rigtige navn. Det forrige Bumblefoot-album fra 2005 hed i øvrigt sjovt nok ”Normal”. Hans fjerde album ”Uncool” er for resten udkommet i både en amerikansk og en fransk version.

På Bumblefoots halvtunge, men melodiske soloplader kan man høre hans virtuose guitarspil, men han synger dog også på pladerne. Titelnummeret kan i skrivende stund downloades fra hans hjemmeside.

Sidste efterår fik GAFFAs Mikkel Elbech et eksklusivt interview med Bumblefoot, som blandt andet fortalte følgende om forskellen på at optræde solo og med Guns N’ Roses:

– Underligt nok, så føles det faktisk ikke så anderledes. Det er jeg blevet spurgt om tit, og det pudsige er, at selve det at spille musik – alt det du foretager dig, når du spiller – det kommer indefra, og det ændrer sig ikke. Så på en måde er det som om, at jeg bare kører den samme bil på en større vej. Skulle der være en forskel, kører man måske lidt hurtigere!

– Men det har aldrig føltes unaturligt at spille sammen med de her folk, især fordi de er nogle alle tiders mennesker. Og det er det, der gør forskellen, i forhold til at spille musik sammen – uanset om du spiller i et eller andet lokalt band eller med Guns N’ Roses eller et band af den slags. Hvis du oprigtigt nyder at være på den samme scene, så er alt som det skal være.

Bumblefoot fik i øvrigt sit tilnavn ("klumpfod") efter en midlertidig fodsygdom, men i dag er hans fødder solidt placeret på jorden.

Læs GAFFAs interview med Bumblefoot


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA