x

Nyt Oasis-album klar 6. oktober

Nyt Oasis-album klar 6. oktober

Som vi tidligere har skrevet om, er Oasis på vej med deres syvende studiealbum, og der er nu blevet offentliggjort en titel og en udgivelsesdato. Albummet får titlen ”Dig Out Your Soul” og er på gaden 6. oktober, oplyser gruppens officielle hjemmeside. Singleforløberen ”The Shock Of The Lightning” er ude 29. september.

Albummet indeholder sange af alle gruppens fire medlemmer – i dag er det foruden Liam og Noel Gallagher guitarist/bassist Andy Bell og guitarist Gem Archer – men vanen tro er hovedparten leveret af guitarist Noel Gallagher. Og ifølge ham er der tale om nye toner på pladen:

”Jeg havde lyst til at skrive sange med et groove, ikke sange, som fulgte en traditionel struktur med vers, omkvæd og mellemspil. Jeg ville have en lyd, som var mere hypnotisk. Sange, som ligesom sugede dig ind,” fortæller han på gruppens hjemmeside og tilføjer, at singleforløberen bliver det nummer, der mest minder om det gamle Oasis, men at man også her kan mærke den nye stil:

”Hvis ’The Shock Of The Lightning’ lyder umiddelbar, skyldes det, at den er skrevet meget hurtigt. Og indspillet meget hurtigt. Det er nærmest demoen, der er kommet med på pladen. Og første gang, du indspiller noget, er altid den bedste.”

Albummet er produceret af Dave Sardy, der også var bag knapperne på gruppens sidste studiealbum, ”Don’t Believe The Truth” fra 2005. Det bliver det første album, som Oasis udgiver på deres eget, nystartede pladeselskab, Big Brother Records.

Oasis' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA