x

P6 Beat og P8 Jazz fortsætter

P6 Beat og P8 Jazz fortsætter

Radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz fortsætter med at sende i 2020.

– Danskerne fortjener et mangfoldigt og stærkt public service-udbud. Derfor har regeringen sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet besluttet at give DR en ekstrabevilling, så P6 og P8 kan videreføres i 2020. På denne måde sikrer vi bevarelsen af de stærke miljøer inden for alternativ rytmisk musik og jazz frem mod forhandlingerne om en ny medieaftale, udtaler kulturminister Joy Mogensen (S) til DR.

Der er tale om en ekstrabevilling på 15 millioner kroner.

Medieforliget i juni 2018 mellem den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti pålagde DR at spare 20 procent, svarende til 773 millioner kroner over de næste fem år. Det resulterede blandt andet i, at DR i september 2018 offentliggjorde, at de tre kanaler P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz skulle lukke ved udgangen af 2019.

LÆS OGSÅ: P6 BEAT elsker C.V. Jørgensen

Regeringen skiftede som bekendt farve efter valget 5. juni, og medieordførerne i regeringspartiet Socialdemokraterne og dets parlamentariske grundlag, Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, udtalte umiddelbart efter valget alle til Politiken, at medieforliget skulle ændres. Det bekræfter Joy Mogensen nu over for DR:

– Regeringen har nu kigget på de samlede ting, der ligger fra det tidligere medieforlig, og det er der jo ikke et flertal for længere. Vi vil gerne lave et stort medieforlig til næste år, men i mellemtiden er det vigtigt, at vi ikke ødelægger noget, siger Joy Mogensen.

P7 Mix bliver dog lukket som planlagt, og DR har allerede sparet for 420 millioner årligt, herunder nedlagt omkring 400 stillinger.

DR gør opmærksom på, at der kun er tale om en udskydning af lukningen af P6 Beat og P8 Jazz, og kanalernes fremtid efter 2020 afhænger af resultatet af det kommende medieforlig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA