x

VIDEO: Smagsprøve fra nyt Kira Skov-album – på dansk


"I en verden så urolig" er første single fra – og hold nu fast – album nummer 14 fra den danske singer-songwriter. Se og hør den dertilhørende musikvideo nedenfor. 

Siden Kira Skov som frontkvinde i Kira and the Kindred Spirits udgav debutpladen Happiness Saves Lifes i 2002, har hun lagt utrolige 13 albumudgivelser bag sig. Nu er den produktive sjællænder klar med den samfundskritiske førstesingle, "I en verden så urolig", fra det forestående album I nat blir vi gamle, som udkommer på cd, lp og digitalt den 8. november. Det bliver Kira Skovs første album med egne tekster på dansk.

LÆS OGSÅ: Intim og gribende kærlighedserklæring

Hvad angår både billed- og lydside er "I en verden så urolig" omfavnet af en næsten dystopisk dysterhed, hvor den altomfavnende opgivenhed omkring en verden i forrådnelse – suppleret af sort-hvide billeder af dansende tegneserie-skeletter og marcherende soldater – alligevel bliver tilsidesat og affejet til fordel for dyrkelsen af det nære forhold mellem to personer og jagten på liv og kærlighed. 

Tilblivelsen af det nye album har i høj grad været en spontan proces for den 43-årige sangerinde og sangskriver. Planen var for en stund at tage en pause fra musikverdenen, i kølvandet på sidste års udgivelse af The Echo of You, Kira Skovs hyldest til sin afdøde mand Nicolai Munch-Hansen. Her skulle bearbejdelsen af den enorme sorg kanaliseres i et større bogprojekt. Men det ændrede sig hurtigt.

– Pludselig sad jeg alligevel med guitaren i hånden og komponerede med udgangspunkt i de danske ord og tekster, jeg havde skrevet, udtaler Kira Skov, som pludselig havde materiale nok til et helt, nyt album. 

Herefter har kunstneren til I nat blir vi gamle haft et tæt samarabejde med både Anders Trentemøller og Silas Tinglef, hvoraf førstnævnte har co-produceret fem af sangene på albummet.

Kira er på stående fod på efterårsturné med den anerkendte jazzmusiker Simon Toldam, hvor duoen indtil videre har spillet på syv spillesteder og restaurationer landet over, og stadig mangler at ramme fire yderligere, herunder Folkets Hus i Struer i aften, den 9. oktober. Derudover spiller Kira i Pavillionen i Grenå i morgen, den 10. oktober, på Galaksen i Værløse den 12. oktober og slutteligt hos Templet i Lyngby den 17. oktober. 

Skov deltog også for nylig i hyldestkoncerterne til Bruce Springsteen den 18. og 19. september i Amager Bio og på Train i Aarhus. 

LÆS OGSÅ: Kvinderne dominerede smuk hyldestkoncert til Springsteen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA