x

Billie Eilish udgiver dragende single


“everything i wanted” er den unge popstjernes første nye udgivelse siden debutalbummet When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Den nye single fra 17-årige Billie Eilish er en stille, men dragende affære, hvorpå popstjernen hviskende synger over et let dunkende beat og et spøgelsesagtigt klaver.

“everything i wanted” handler om, at Eilish finder ud af, hvad der virkelig betyder noget for hende i jagten på succes, hvor der ellers tillægges stor vægt på at tjene mange penge, få sit drømmejob og det at leve i materialistisk luksus.

Singlen er samtidig det første stykke musik, som Eilish har udgivet siden pladen When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, der blæste væk vores anmelder væk og fik tildelt hele seks ud af seks stjerner.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Billie Eilish er et musikalsk monster for en helt ny generation

På den nye single gør Billie Eilish det klart, at det vigtigste for hende er hendes stærke bånd med hendes storebror Finneas, til hvem hun synger: “I had a dream / I got everything I wanted / But then I wake up I see / You with me”.

“Denne sang er en, min bror og jeg skrev om hinanden. Ligemeget hvad der sker, så har vi altid været der og vil altid være der for at gøre det bedre for hinanden,” fortæller Eilish om sangen til NME.

Den unge sangerinde er i løbet af de sidste to år gået fra at være en ukendt teenager til at blive en af verdens største popstjerner, og det er derfor forståeligt, at Eilish på den nye single lægger vægt på de trygge familiære relationer.

På “everything i wanted”, som Eilish og storebroren – i ligheden med hovedparten af hendes øvrige sange – har skrevet i fællesskab, viser hun verden, at de to søskende har hinandens ryg og, hvilken rolle storebroren spiller i at holde Eilish ved fornuft midt i berømmelsens tumult:

“And it feels like yesterday was a year ago / But I don’t wanna let anybody know / Cus’ everybody wants something from me now / And I don’t wanna let them down.”

Den mentale sundhed og glæde, som forholdet til storebroren bidrager med til Eilish, er det, der virkelig betyder noget for hende, og på et af singlens vers synger de som til hinanden:

“If I could change the way that you see yourself / You wouldn’t wonder why you hear / They don’t deserve you”.

Billie Eilish gav på Store Vega i København i februar en koncert, der modtog fire ud af seks stjerner af vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Det unge popfænomen var i øjenhøjde med sit publikum


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA