x

U2 udgiver ny single – hør den her

U2 udgiver ny single – hør den her

U2 har netop udsendt "Ahimsa"

I samarbejde med indiske A.R. Rahman og hans to døtre har U2 begået en ny single. Tracket har fået navnet "Ahimsa" og er en meditiv skæring med klare referencer til buddismen. I et interview med Rolling Stone India forklarer Rahman koncpeptet "ahimsa".

"Konceptet 'ahimsa' eller 'ikke-voldelig' – det er indisk, det sydasiatisk, det buddistisk... og nogle gange skal man huske folk på kærlighed, på ahimsa. Det kræver mod at være ikke-voldelig. Det kræver en masse magt. Det er ikke en svaghed, det handler mere om kræfter end om at udvise magt; det går ud over det; at tro på noget, der ikke er materialiseret... noget, der kun findes i ånden."

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Fordums styrke får luft på hos rockprædikanten Bono

Sangen markerer U2s første nye musik siden albummet Songs of Experience fra 2017. Dengang gav GAFFAs anmelder albummet fire ud af seks stjerner og skrev blandt andet:

"Og ingen snydes for Bono, der er politisk som altid. Og selv om det ofte har kammet over, er verdens tilstand for en gangs skyld klar til en opsang. Og her går USA ikke ram forbi i den musikalske knytnæve 'American Soul'."

Samtidig har bandet påbegyndt deres Joshua Tree 2019 Tour tidligere på måneden i New Zealand.

Lyt til "Ahimsa" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA