Nyhed

Billie Eilish langer ud efter body-shaming til koncert

GAFFA.dk – alt om musik

Billie Eilish kickstartede tidligere på ugen sin verdensturné Where Do We Go? World Tour.

Under sin første optræden på sin verdensturné leverede den 18-årige sangerinde og sangskriver Billie Eilish et statement om kropspositivitet i American Airlines Arena i Miami, Florida. Inden hun brød ud i sangen ”all the good girls go to hell”, blev der på bagtæppet vist en video af Eilish, der tager tøj af og synker ned i en sø af vand. Du kan se videoen nederst.

”Ved I virkelig, hvem jeg er? I har holdninger om mine holdninger, om min musik, om mit tøj, om min krop,” udtalte Eilish, imens videoen kørte i baggrunden, og fortsatte:


”Nogle mennesker hader det, jeg har på, andre elsker det. Nogle mennesker bruger det til at kritisere andre, nogle mennesker bruger det til at kritisere mig. Men jeg kan mærke, at I kigger… hele tiden. Og intet jeg gør forbliver uset. Så imens jeg føler jeres blik, jeres misbilligelse eller jeres lettelsens suk; hvis jeg levede efter dem, ville jeg aldrig kunne røre mig. Vil I gerne have mig til at være mindre? Svagere? Blødere? Højere? Vil I gerne have mig til at være mere stille? Provokerer mine skuldre jer? Gør mit bryst? Er jeg min mave? Mine hofter? Den krop, jeg var født med, er det ikke, hvad I ville have? Hvis det jeg har på er behageligt, er jeg ikke en kvinde. Hvis jeg tager tøjet af, er jeg en luder. Selvom I aldrig har set min krop, dømmer I den stadig og dømmer mig for den. Hvorfor? I laver antagelser om folk ud fra deres størrelse. Vi bestemmer, hvem de er. Vi bestemmer, hvad de er værd. Hvis jeg har mere på, hvis jeg har mindre på, hvem bestemmer, hvad det gør mig til? Hvad det betyder? Er mine værdier kun baseret ud fra jeres opfattelse? Eller er jeres holdning til mig ikke mit ansvar?”

Billie Eilish er den mest streamede kvindelige artist i år – både i verden og i Danmark. Det afslørede Spotify i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts, i år.

LÆS OGSÅ: Billie Eilish er et musikalsk monster for en helt ny generation


Sidst den unge californier gav koncert i Danmark var på Tinderbox Festival i 2019. Koncerten fik to stjerner af den noget uimponerede GAFFA-anmelder Jens Dræby, der kaldte det for en ”Skamplet i midsommersolen”.

Billie Eilishs første koncert i Danmark, i februar 2019, fik dog en noget pænere modtagelse af GAFFA.

Hun har heller ikke annonceret nogen dansk koncert lige foreløbig, men hun lægger blandt andet vejen forbi Amsterdam, Berlin og Madrid til juli.

 

ANNONCE