x

Regeringen klar med støttepakke til små virksomheder og selvstændige

Regeringen klar med støttepakke til små virksomheder og selvstændige

Regeringens kompensation vil støtte selvstændige erhvervsdrivende med op til 40 milliarder.

På et pressemøde i dag præsenterede finansminister Nicolai Wammen og erhvervsminister Simon Kollerup to tiltag, der skal støtte virksomheder og selvstændige i Danmark. Det gælder blandt andet flere af landets spillesteder.

Det ene tiltag fokuserer på at kompensere for faste udgifter til alle virksomheder, der har oplevet et fald på mere end 40 procent i corona-krisen. Kompensationen er gældende i tre måneder og vil udgøre mellem 25-80 procent af virksomhedens udgifter, skriver DR.

Det andet tiltag er for selvstændige og virksomheder, der har op til 10 ansatte. De, der oplever et fald på mere end 30 procent i omsætningen får kompensation. Det maksimale beløb er 23.000 kroner per måned, og kompensationen dækker i tre måneder.

LÆS OGSÅ: BREAKING: Glastonbury er aflyst

”Det her er tiltag, som man aldrig har set før. Det er helt ekstraordinært, men vi står også i en ekstraordinær situation” påpeger Nicolai Wammen på pressemødet og tilføjer: ”Med den ordning, vi præsenterer i dag, vil staten dække op til 75 procent af omsætningstabet hos små virksomheder eller andre, som står til at miste mindst 30 procent af deres omsætning på grund af corona.”

Det betyder altså, at der er kommet en håndsrækning til flere af de danske spillesteder, der lige nu er under hårdt økonomisk pres. Alle danske spillesteder har aflyst eller udskudt alle koncerter frem til og med udgangen af marts.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA