x

John Prine er nu stabil, men stadig på intensiv

John Prine er nu stabil, men stadig på intensiv

Den 73-årige, Tønder Festival-programsatte countrymusiker John Prine blev i torsdags indlagt med syptomer på COVID-19. Nu er hans tilstand stabil. 

Amerikanske John Prine blev torsdag indlagt med alvorlige symptomer på coronavirus. Nu meddeler hans kone Fiona Whelan Prine på Twitter, at Prine er stabil, men stadig modtager intensiv behandling for sin tilstand. 

Senere kom hun så med en opdatering, der gjorde klart, at stabil på ingen måde betyder det samme som kureret:

"Jeg vil gerne understrege, hvad jeg mener med, at John er stabil. Det er ikke det samme, som at han har det bedre. Der er ingen kur for COVID-19. Han har brug for vores bønner og vores kærlighed – ligesom de tusindvis af andre, der er kritisk syge lige nu. Bliv hjemme. Vask jeres hænder. Vi elsker jer."

LÆS OGSÅ: Respektfuld hyldestkoncert lod de stærke sange stå i centrum

I kølvandet på Prines indlæggelse har en lang række musikalske kollegaer sendt deres ønsker om bedring via de sociale medier – heriblandt Rogers Waters, der skriver: "John Prine er i alle vore hjerter."

John Prines karriere tog afsæt i Chicagos country-folk-scene i slut-60'erne, og i 1971 udgav han sit første album. Prine har siden udgivet en lang række plader, senest The Tree of Forgiveness i 2018, og modtaget et hav af priser, heriblandt tre Grammy Awards. Han er programsat til Tønder Festival 2020.

Sidst den indflydelsesrige musiker stod på Tønder Festival var i 2015, hvor han leverede en femstjernet koncert ifølge GAFFAs anmelder Peter Lykke Madsen. Prine skulle dog også have indtaget festivalen sidste år, men måtte der aflyse på grund af sygdom.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA