x

Chuck D: "Fyringen af Flavor Flav fra Public Enemy var en aprilsnar"

Chuck D: "Fyringen af Flavor Flav fra Public Enemy var en aprilsnar"

Chuck D's sideprojekt Enemy Radio har netop udgivet et surprise-album, hvor Flavor Flav medvirker på nummeret ”Food as a Machine Gun”. Hør sangen nederst.

D’herrer Chuck D og Flavor Flav elsker åbenbart en god practical-joke. Nu viser det sig nemlig, at Flavs fyreseddel fra Public Enemy var en aprilsnar; et mediestunt der skulle skabe omtale for Enemy Radios nye album Loud is not Enough, der udkommer i dag. Sådan lyder det i hvert fald fra den ikoniske rapper Chuck D, skriver Pitchfork.

I et podcast-interview med People's Party fortæller Chuck D, at joken var inspireret af Orson Welles’ War of the Worlds, og at han og Flavor Flav havde diskuteret deres image i offentlighedens øjne:

”Vi følte, at Flavors popularitet var faldet over de seneste par år (…) og at han var et nemt offer,” forklarer Chuck D, der selv har haft succes med supergruppen Prophets of Rage siden 2016. Han forklarer også, at han og Flav skabte denne falske historie for omverdenen, imens de i al hemmelighed samarbejde i studiet. Se interviewet herunder:

LÆS OGSÅ: Public Enemy fyrer Flavor Flav efter kritik af Bernie Sanders

Aprilsnaren startede tilbage i marts i år, hvor Chuck D skulle spille en støttekoncert for den amerikanske senator Bernie Sanders under Public Enemy-navnet. Flavor Flav sendte dog et cease and desist letter (forbudsbrev, red.) til Sanders, der forbød ham at anvende Public Enemy-brandet uden Flavs medvirken. Det var dog for meget for Chuck D, der angiveligt fyrede Flav fra Public Enemy.  

Alt sammen blot en aprilsnar ifølge Chuck D:

”Det er en aprilsnar. Det er aprils Flav-Chuck-dag!”

LÆS OGSÅ: Public Ememy-rapper møder voldsanklager

Hør Chuck D og Flavor Flavs samarbejde på Enemy Radios “Food as a Machine Gun”:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA