Nyhed

Agenter kritiserer ny hjælpepakke: ”Den her lappeløsning dækker slet ikke”

GAFFA.dk – alt om musik

“Man hjælper stadig ikke hele fødekæden – og det skal man, hvis man vil fremtidssikre en festivalkultur, som vi kender den,” udtaler brancheforeningen Danske Agenters Sammenslutning om den nye hjælpepakke til sæsonafhængige kunstere og selvstændige.  

Tirsdag vedtog Folketinget en ny hjælpepakke til kunstnere og selvstændige kulturaktører, som henter det meste af deres årsindtægt i sommerperioden og er påvirkede af forbuddet mod større forsamlinger. 

LÆS OGSÅ: Folketinget lover kompensation til sæsonafhængige kunstnere og selvstændige


– Det er tydeligt, at regeringen her prøver at vise, at man har taget hånd om de dele af branchen, der tidligere er blevet glemt i hjælpepakken. Men det er simpelthen ikke tilfældet – de har splittet branchen til atomer. For festivalpakken og de aftaler, der er præsenteret i dag, skaber utallige konflikter mellem festivaler og artister, og den her lappeløsning dækker slet ikke det blødende sår, der er i livebranchen lige nu. Man hjælper stadig ikke hele fødekæden – og det skal man, hvis man vil fremtidssikre en festivalkultur, som vi kender den, skriver Jonas Felding, medlem af styregruppen i D.A.S i en mail til GAFFA.  

D.A.S. har på nuværende tidspunkt ikke flere kommentarer, men lover at vende tilbage inden længe med et uddybende svar til GAFFA.

D.A.S. er en sammenslutning af agenter, som repræsenterer hovedparten af de danske artister, der skulle have spillet på sommerens festivaler. For to uger siden kritiserede de regeringen for at "rive livebranchen over på midten" ved vedtage en hjælpepakke, som ifølge D.A.S. ikke tog hensyn til artisterne og koncertbranchens økosystem.  


“Efter flere måneders forhandlinger har regeringen i sidste uge besluttet, at der ikke tages hensyn til artisterne i festivalernes hjælpepakke. Beslutningen står som en kolossal trussel for hele deres økosystem af indholdsleverandører (lyd- og lysproduktioner, teknikere, hyrede musikere, transport, chauffører, bookingselskab, managers etc.), som alle skal lønnes ud af artistens honorar,” skrev de dengang i et åbent brev til regeringen.

ANNONCE