x

Uriah Heep- og Ozzy Osbourne-trommeslageren Lee Kerslake er død

Uriah Heep- og Ozzy Osbourne-trommeslageren Lee Kerslake er død

Sov stille ind efter længere tids kræftsygdom, 73 år

Lee Kerslake, der især var kendt som tidligere trommeslager for Uriah Heep og Ozzy Osbourne, er død af prostatakræft, 73 år gammel, skriver NME.

Kerslake begyndte at spille trommer som 11-årig og indledte karrieren i bandet The Gods, der blandt andre talte Mick Taylor (senere Rolling Stones), Greg Lake (senere King Crimson og Emerson, Lake and Palmer) og Ken Hensley (senere Uriah Heep) og blev sammen med Hensley medlem af hardrock-bandet Uriah Heep i 1971. Han spillede med dem frem til 2007 afbrudt af en periode som trommeslager for Ozzy Osbourne i begyndelsen af 80'erne. Her medvirkede Kerslake på Osbournes to første soloalbum, Blizzard of Ozz (1980) og Diary of a Madman (1981).

I 2007 forlod Kerslake Uriah Heep grundet helbredsproblemer. I december 2018 fortalte han, at han havde prostatakræft i den terminale fase. I samme periode offentliggjorde han, at han havde skrevet til Ozzy Osbourne og venligt anmodet om at få tilsendt de platinplader, som Ozzy Osbournes første to album havde modtaget, hvilket skete.

Artiklen fortsætter under tweetet

Samme måned optrådte han med Uriah Heep på et enkelt nummer til en koncert på Shepherds Bush Empire i London.

Facebook skriver Kerslakes gamle Uriah Heep-kollega Ken Hensley:

"Det er med et tungt hjerte, at jeg må fortælle, at Lee Kerslake, min ven gennem 55 år og den bedste trommeslager, jeg har spillet med, tabte sin kamp mod kræften i morges klokken 03:30."

"Han døde fredfyldt, gudskelov, men han vil blive savnet dybt. Jeg ved, at mange af jer bad for, at han ikke skulle lide, og jeg takker jer for det, og nu hvor Lee har fået fred, skal vores tanker og bønner gå til hans kone Sue, som behøver al den støtte, hun kan få lige nu."

LÆS OGSÅ: Paranoid 50 år: Vi kårer de 10 bedste Black Sabbath-sange

Hør Lee Kerslake hos Ozzy Osbourne på albummet Blizzard of Ozz


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA