x

Death To Frank Ziyanak snart klar med treer

Death To Frank Ziyanak snart klar med treer

I perioden marts 2008 til februar 2009 medvirker silkeborgensiske Frank Ziyanak på hele fem udgivelser, hvoraf to af dem er med bandet Death To Frank Ziyanak, og resten er nye projekter.

Death To Frank Ziyanak brød frem på den danske musikscene i 2005 med debuten "Chords & Dirty Limericks". Dengang måtte vi på GAFFA erkende, at trioen lød til at blive et spændende bidrag til den garagerock-bølge, som The Raveonettes hidtil havde redet så dygtigt.

På bandets anden plade "Den Sidste Hvide Perker" kunne man opleve en mere impulsiv og ny-inspireret stil, hvor hårdtpumpende electro-beats, muntre rock’n’roll-riff og dystre synth-flader blandede sig sammen med Ziyanaks snøvlende og særprægede vokal.

Mindre end et år efter udgivelsen af det album er Death To Frank Ziyanak nu ved at være klar med en tredje plade, som står til at udkomme i januar 2009.

Der er ikke sluppet mange detaljer ud om den udgivelse, men en ting er helt sikkert: Frank Ziyanak er en mand med mange jern i ilden.

Han er nemlig også den ene halvdel af gruppen The Wong Boys, som i 2006 blev dannet af Ziyanak selv og produceren Stefan Kvamm.

Under det navn kan Ziyanak og Kvamm debutere 13. oktober, hvilket inklusive de to DTFZ-plader giver tre udgivelser på et år.

Men som om Ziyanak ikke havde travlt nok i forvejen, så er han også medlem af bandet Gezua Chrystler, som er en duo, bestående af ham selv og Kim "Kix" Jeppesen fra PowerSolo.

Gezus Chrystler har indtil videre kun lavet en demo, men i en pressemeddelelse proklameres det nu, at enheden varsler med et fuldfærdigt album hen imod slutningen af 2008.

Frank Ziyanak nøjes dog ikke med at bruge sine kræfter i de nævnte bands. Han arbejder samtidig også på et solo-udspil, som udkommer til februar under navnet Simply Frank Ziyanak.

Så holder alle planerne stik, når den produktive herre altså til februar 2009 at have udsendt fem udgivelser på tolv måneder. Det skal herefter blive spændende at se, hvordan han får tid til at turnere med alle de nye projekter.

– Det må være en eller anden form for rekord, udtaler Frank Ziyanak til GAFFA.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA