x

Vi Elsker 90'erne kommer med melding for 2021

Vi Elsker 90'erne kommer med melding for 2021

Har fundet alternative dage til de to første shows

Den omrejsende 90'er-endagsfestival Vi Elsker 90'erne blev desværre ikke til noget sidste år grundet coronapandemien, men arrangørerne er optimistiske for 2021. Samtidig helgarderer de og har derfor fundet alternative datoer til de to første koncerter, hvis restriktionerne bliver forlænget, og stopper billetsalget indtil 27. februar for at sikre ikke at sælge billetter til for mange gæster.

”Vi er så heldige, at 90 procent af gæsterne, der havde købt billet til 2020, valgte at beholde deres billet og overføre den til 2021. Men vi kender ikke omfanget af restriktionerne til maj, når den første koncert skal afholdes i Rødovre. Skal den aflyses? Må vi være færre mennesker, end vi allerede har solgt billetter til? Vi ved det simpelthen ikke, og derfor sætter vi salg af yderligere billetter på standby, så vi ikke risikerer at sælge til kære gæster, der måske ikke får lov at deltage,” siger koncertarrangør Riffi Haddaoui i en pressemeddelelse.

Grundet usikkerheden omkring kommende restriktioner har Vi Elsker… også fundet nye, alternative datoer til årets to første koncerter i Rødovre og Aabenraa. Rødovre flyttes eventuelt fra 22. maj til 14. august og Aabenraa 5. juni til 28. august. 

”Selvfølgelig er intet besluttet endnu, men vi er nødt til at være forberedte på forskellige scenarier,” siger Riffi Haddaoui.

Arrangørerne udråber desuden den 27. februar til "officiel 90’er-dag". På denne dag offentliggøres det fulde lineup – i alt 25 artister – til jubilæumskoncerterne i alle seks byer, og det er også dagen med masser af konkurrencer og 90’er-musik på festivalens sociale medier.

De øvrige koncerter foregår i Næstved (14. august), Holstebro (21. august), Aalborg (21. august) og Odense (28. august), medmindre andet bliver meldt ud.

”Vi er ganske sikre på, at vi med de nuværende tiltag, vacciner og quicktests nok skal få lov til at komme ud at fejre vores 10 års jubilæum med alle vores gæster. Spørgsmålet er nok bare, hvor mange vi må være. For os at det vigtigt at sikre, at de mange, der har beholdt deres billetter fra sidste sommer, får lov at feste med. Vi håber selvfølgelig, at vi må fylde festivalpladsen op, men intet er givet på forhånd, og vi håber med en foreløbig stand by af billetsalget, at vi har udvist den ansvarlighed, vi altid ønsker at udvise til vores arrangementer,” siger Riffi Haddaoui.

Vi Elsker 90’erne begyndte i 2011 med en enkelt fest på Damhuskroen i Rødovre ved København. Siden er festivalen vokset hurtigt både i Danmark og Sverige. Med de danske og svenske festivaler runder man hvert år flere end 100.000 koncertgængere.

I 2020 blev Vi Elsker 90'erne som nævnt aflyst, men arrangørerne stod i stedet bag sid-ned-koncert- og comedy-karavanen Vi Elsker Sommer, der nåede at afholde 79 shows rundt om i Danmark i sommeren 2020 for et siddende publikum. De sidste otte arrangementer blev dog aflyst grundet nye corona-restriktioner i Aarhus.

LÆS OGSÅ: VIROLOG: Næppe danske festivaler på denne side af Roskilde


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA