x

Black metal-sanger raser mod landets strenge abortlov

Black metal-sanger raser mod landets strenge abortlov

Adam "Nergal" Darski fra Behemoth raser mod ny abortlov i sit hjemland Polen

Adam "Nergal" Darski, frontmand for det polske black metal-band Behemoth, har kritiseret landets nye, strenge abortlov i et rasende indlæg på sociale medier, rapporterer Consequence of Sound. Darskis Instagram-indlæg er siden blevet slettet.

Sangerens kritik kommer efter, at den strenge abortlov, der blev vedtaget sidste år, nu er trådt i kraft i landet. Forfatningsdomstolens afgørelse betyder, at abort kun er tilladt i tilfælde af voldtægt, incest, eller hvis moderens liv er i fare. Da beslutningen blev offentliggjort sidste efterår, forlod polakkerne deres huse for at protestere, og landet oplevede de største demonstrationer siden fagforeningens Solidaritets tid i 1980'erne – den bevægelse, der bidrog til det kommunistiske diktaturs fald.

I Darskis nu slettede indlæg skrev han: "I dag indførte den polske regering et næsten totalt forbud mod alle aborter, herunder abort i tilfælde af fosterdefekter. Jeg er rasende. Den politiske diskurs i Polen har været i en nedadgående spiral mod afgrunden i årevis. Vi er på vej tilbage til en obskur, grim, middelalderlig fortid. Fra nu af, kære kvinder, er I kun et avlsværktøj for de polske politiske ledere. I den katolske fortælling har I slet ingen kontrol over jeres kroppe. Konsekvenserne af at vælge religiøse fundamentalister som landets ledere: fortsatte begrænsninger og censur af grundlæggende menneskerettigheder. Hvad kan vi gøre? Ja, slaget er tabt ... men krigen skal vindes af de oplyste, fremsynede. Stop IKKE med at kæmpe, sprede budskabet, protestere og støtte polske kvinder i deres hårde kamp! UDRYD DEN RELIGIØSE KRÆFT! Fuck systemet!"

Darski har tidligere kritiseret religion generelt og polsk katolicisme i særdeleshed. Mest omtalt er en hændelse, hvor han rev en bibel itu på scenen i 2007 og herefter blev anklaget for blasfemi. Han risikerede to år i fængsel, men tiltalen blev droppet i 2010. 

LÆS OGSÅ: Arch Enemy og Behemoth giver dansk koncert


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA