x

Folkeklubben og Suspekt-medlemmer går sammen på ny single

Folkeklubben og Suspekt-medlemmer går sammen på ny single

Ny version af "Børn af den tabte tid" er ude nu

Folkeklubben og Suspekt-medlemmerne, rapper Orgi-E og producer Rune Rask, er gået sammen på en ny single, nemlig en ny version af titelsangen fra Folkeklubbens seneste album, Børn af den tabte tid. Hør nummeret nedenfor.

Umiddelbart er der måske langt fra det litterært inspirerede folk-pop-band Folkeklubben til Suspekt, hvis tekster ofte befinder sig under bæltestedet, men der er også visse fællestræk. De er nemlig jævnaldrende.

 ”Vi er født omkring årgang 80. De små årgange, der kunne vælge frit fra hylderne i et velfærdssamfund – en ordnet verden med post, skattevæsen, statsbaner, smøger, foreningsliv, kernefamilier og friluftsbade. Så faldt Muren, internettet så dagens lys, og med ét var den gamle verden tabt. Vi er børn af den tabte tid,” siger Kjartan Arngrim, forsanger og sangskriver i Folkeklubben i en pressemeddelelse med et par citater fra sin egen sang.

 Emil Simonsen alias Orgi-E fra Suspekt fortsætter:

”Vi er rundet af den samme Danmarkshistorie, samme følelse af, at en tid og en verden tabes og forsvinder. Det er de erfaringer, som gør os i stand til at skrive en sang som denne og holde os relevante og på toppen i en – for vores branche – fremskreden alder. Og måske en del af hemmeligheden bag gruppernes succes og lysten til år efter år at tage på opdagelse i eget land. Som vi efterhånden kender bedre end de fleste. Vi tog diskotekerne, Folkeklubben spillede forsamlingshusene, og nu står vi her.”  

Har arbejdet sammen før

Folkeklubben færdiggjorde i september 2020 indspilningerne af deres femte album, Børn af den tabte tid. For sjov sendte de titelsangen til Orgi-E – en sang, der i forvejen rummer et lille citat fra Suspekts sang "S.U.S.P.E.K.T." En uge efter fik de en ny udgave af sangen tilbage med Orgi-E's rap – editeret af Suspekt-producer Rune Rask.

”Vi er bevidste om, hvor vi kommer fra, og hvad vi er rundet af, men vi længes ikke tilbage til noget som helst. For som vi synger i sidste linje af ”Børn af den tabte tid”: ’Vi står i grunden lige dér, hvor vi altid gerne har villet være,” lyder det i fællesskab fra Kjartan Arngrim og Emil Simonsen.

Folkeklubben og Suspekt arbejdede første gang sammen på velgørenhedssinglen "Danmark" fra 2015 indspillet til støttealbummet Sammen, der indsamlede penge til syriske flygtninge. Dengang var sammen en sammensmeltning af Suspekts sang "Danmark" og Folkeklubbens "Danmarksfilm".

Folkeklubben og Orgi-E kan i øvrigt opleves til Danmarks Indsamling på DR1 den 6. februar mellem 19 og midnat.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Poetisk popmusik til tiden

Hør den nye version af "Børn af den tabte tid":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA