Nyhed

Retssagen mod R. Kelly er i gang – anklaget for overgreb

GAFFA.dk - alt om musik

R&b-sangeren har været varetægtsfængslet siden sommeren 2019

I mandags indledtes retssagen mod r&b-sangeren R. Kelly i New York, hvor han er anklaget for seksuelle overgreb. En mand og omkring 20 kvinder har anmeldt ham – flere var mindreårige, da overgrebene skulle have fundet sted – og han er også sigtet for bestikkelse og afpresning. I to andre byer, Minnesota og Chicago, er han også sigtet for sexforbrydelser og børnepornografiske forbrydelser. Indtil videre afviser R. Kelly alle påstande.

Kunstneren har haft anklager om overgreb omkring sig i over 20 år, og dokumentaren Surviving R. Kelly fra 2019 bragte det op til overfladen, da kvinder blev interviewet og fortalte, at de havde været mindreårige, da R. Kelly havde indledt seksuelle forhold til dem.


Hans musik har været værdsat over hele verden siden 90'erne og 00'erne, men det bliver nu sværere for fans at skelne mellem kunsten og ophavet.

"Du lytter ikke til R. Kelly i dag, for han sang meget ud fra sig selv og de situationer, han var i. Hvis du så tror, ​​at situationerne er med disse mindreårige piger, som han forsøgte at kontrollere i krop og sjæl, føles det lidt beskidt," siger radioproducer Navid Badey ifølge SVT Kultur.

Kelly er tidligere blevet retsforfulgt i lignende sager, der dog endte med frifindelser eller forlig. Denne gang har han været varetægtsfængslet siden sommeren 2019, og retssagen, der for nylig blev indledt, er blevet udsat på grund af pandemien.


Det er i disse dage næsten 20 år siden, at den succesfulde r&b-sanger Aaliyah døde i et tragisk flystyrt i Bahamas den 25. august 2001, 22 år gammel. En af de ting, der vil blive taget op i retten denne gang, er R. Kellys ulovlige ægteskab med hende, da hun kun var 15 år gammel, og han var 27.

"Han har haft et stærkt team omkring sig i mange år, der formåede at dæmpe det, der skete. Men nu kan hans ry og karriere ikke reddes," fortsætter Navid Bavey ifølge SVT Kultur.

R. Kelly havde enorm succes i 90'erne, 00'erne og begyndelsen af 10'erne og har solgt flere end 75 millioner plader. Hans pladesalg og streamingtal var dog for nedadgående i årene op til anholdelsen af ham. I 2019 blev han droppet af pladeselskabet RCA kort efter premieren på dokumentaren Surviving R. Kelly.


LÆS MERE: Dette er R. Kelly sigtet for

 


ANNONCE