x

Britney Spears' far trækker sig som værge

Britney Spears' far trækker sig som værge

Jamie Spears træder tilbage efter 13 år som værge for sin datter, der ønsker, at værgemålet skal ophøre

Britney Spears' far Jamie Spears har valgt at trække sig som værge for superstjernen, skriver Variety.

I går torsdag den 12. august indgav Jamie Spears en formel ansøgning til retten i Los Angeles om at træde tilbage som værge. Han skrev i den forbindelse, at han ville samarbejde med retten om at få overdraget værgemålet til en anden, men angav ikke nogen tidshorisont.

Ifølge Jamie Spears' advokat Vivian Thoreen er det den "offentlige kamp med sin datter", der er årsagen til, at Jamie Spears ønsker at trække sig. Advokaten siger samtidig, at der ikke er nogen faktiske grunde til, at Spears bør suspenderes eller fjernes. 

"Dette er en stor sejr for Britney Spears og endnu et skridt mod retfærdighed," udtaler Britney Spears' advokat, Mathew Rosengart til Variety. I sidste måned indgav Rosengart en formel ansøgning til retten om, at Jamie Spears skulle fjernes fra værgemålet. Rosengart var tidligere samme måned valgt af Britney Spears til at være hendes nye advokat, efter at den forrige, beskikkede advokat Samuel Ingham sagde op.

LÆS OGSÅ: Britney Spears' nye advokat anmoder officielt om, at hendes far fjernes som værge

Britney Spears har siden 2008 været underlagt et værgemål ledet af sin far efter et offentligt sammenbrud året inden. Sagen om værgemålet har fået stor mediebevågenhed i de senere år, blandt andet grundet den såkaldte #Freebritney-bevægelse. Bevægelsen mener, at værgemålet, der i stort omfang begrænser stjernens udfoldelsesmuligheder, er i strid med grundlæggende menneskerettigheder, og at Spears trods værgemålet har været i stand til at indspille musik og turnere, hvorfor hun må formodes at kunne tage vare på sig selv.

I september 2019 trak Jamie Spears sig som værge for den helbredsmæssige del af Britney Spears' liv, og denne del af værgemålet blev overdraget til Jodi Montgomery. Jamie Spears har dog stadig været værge for Britney Spears' økonomi, hvilket har givet anledning til kritik, da Jamie Spears dermed har været ansvarlig for at udbetale penge fra sin datters formue til sig selv som værge.

LÆS OGSÅ: Britney Spears ringede 112 natten før altafgørende høring om værgemål

I juni 2021 udtalte Britney Spears sig for første gang i retten om værgemålet. Hun fortalte blandt andet, at hun var underlagt strenge restriktioner og for eksempel ikke måtte blive gift eller få et barn mere, og at hun ønskede, at værgemålet skulle stoppe.

LÆS OGSÅ: #FreeBritney – men fra hvad?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA