x

Bob Dylan sagsøgt for misbrug af mindreårig

Bob Dylan sagsøgt for misbrug af mindreårig

En repræsentant for sangeren har benægtet anklagerne 

I fredags, den 13. august, blev der anlagt sag mod den 80-årige sangskriverlegende Bob Dylan. Han er anklaget for overfald, vold, indspærring og påføring af følelsesmæssig smerte mod en på daværende tidspunkt 12-årig pige tilbage i 1965, rapporterer flere medier, blandt andet NME.

Ifølge den nu 68-årige kvinde, der blot omtales som “J.C.”, blev Dylan venner med hende og etablerede en følelsesmæssig forbindelse til hende over en seks uger lang periode i foråret 1965, hvor han skal have misbrugt hende fysisk og følelsesmæssigt. Dylan, der er født i maj 1941, har på daværende tidspunkt været 23-24 år og var allerede en yderst succesfuld musiker. 

Anklagerne går yderligere på, at Dylan skal have givet kvinden stoffer og alkohol i forbindelse med de seksuelle overgreb. Forløbet i 1965 har forårsaget “fysiske og psykiske skader, herunder, men ikke begrænset til, alvorlig psykisk smerte, ydmygelse, skræk, vrede, depression, angst, personlig uro og tab af tro”, står der blandt andet i søgsmålet.

Bob Dylan genkender ikke forløbet og benægter anklagerne. En repræsentant for sangeren har udtalt at: “Den 56 år gamle anklage er usand og vil blive forsvaret på det kraftigste”. Der er i skrivende stund ikke blevet delt ydeligere informationer om sagen med offentligheden.

Sangeren udgav sit selvbetitlede debutalbum i 1962 og har i løbet af sin knap 60 år lange karriere udgivet ikke mindre end 39 studiealbums og 17 ep'er, foruden diverse livealbums og andre udgivelser. Han er blevet hædret med talrige priser, blandt andet Nobelprisen i litteratur, 10 Grammy-Priser og The Presidential Medal of Freedom, der tildeles af den amerikanske præsident. Han er desuden blevet optaget i både Rock and Roll Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame og the Songwriters Hall of Fame.

LÆS OGSÅ: Retssagen mod R. Kelly er i gang – anklaget for overgreb 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA