x

Marie Frank-bassist udgiver musikbog

Marie Frank-bassist udgiver musikbog

I dag udkommer musikeren og musikvidenskabsmanden Henrik Marstals nye bog, "Alt Hvad Musikken Kan", som indeholder interviews med en lang række vidt forskellige danske musikere fra flere generationer og genrer - fra pop og rock til folk og electronica.

De i alt 11 interviewede er Kim Larsen, Martin Hall, Thomas Knak (alias Opiate), Majbritte Ulrikkeholm, Kasper Eistrup (Kashmir), Billy Cross, Signe Høirup Wille-Jørgensen (Speaker Bite Me, Jomi Massage), Lars Lilholt, Harald Haugaard (Sorten Muld, Serras), Allan Olsen og Jens Unmack (Love Shop).

Bogen er en hyldest til kvalitetsmusikken som en modvægt til tidens masseproducerede metervaremusik, og de interviewede kommer til tider med skarpe kommentarer, f.eks. beskyldes danskerne for at svigte deres egen musik til fordel for den amerikanske. Man kan også høre historien om Love Shops fotoserie til GAFFAs forside september 2001 - hvor de blev korsfæstet.

Henrik Marsal er nok mest kendt som bassist i Marie Franks band og i hedengangne Ibens, men han er også magister i musikvidenskab og var sidste år sammen med Henriette Moos forfatter til bogen "Filtreringer" om den elektroniske musiks historie.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA