x

Hør ny sang fra Neil Young & Crazy Horse

Hør ny sang fra Neil Young & Crazy Horse

Nyt album udkommer 10. december

Det er ved at være to år siden, der sidst var nyt studiealbum fra den ellers særdeles produktive, canadiske rocklegende Neil Young. Tidligere på måneden annoncerede Young imidlertid, at en ny plade er undervejs og delte en sang derfra - og nu kan man så få endnu en forsmag på det kommende album.

Det drejer sig om sangen "Heading West", som er en rockende barndomserindring, om dengang lille Neil sammen med sin mor rejste vestpå for at begynde et nyt liv efter skilsmissen fra Youngs far.

"Sikke en tur med hesten på denne her!" skriver Young om den nye sang på hjemmesiden Neil Young Archives og henviser med "hesten" til sit legendariske backingband Crazy Horse. Han sender samtidig en hilsen til sin guitartekniker og fortæller om den nye sangs baggrund:

“Larry Cragg fik min guitar til at lyde så levende (...) Min mor og jeg rejste tværs over landet sammen, med kurs vestpå. Hun var på vej hjem for at starte forfra. Jeg var på vej sammen med hende. Her er en sang om min mor og mig, og dengang jeg voksede op. Det er fantastisk at huske hende sådan her!", skriver den i dag 75-årige veteran. 

Neil Young besøgte senest Danmark i 2019, hvor han gav koncert på Tinderbox Festival i Odense med bandet Promise of the Real. Sidst, han gæstede landet med makkerne i Crazy Horse, var tilbage i 2014, hvor gruppen gav en forrygende koncert i Forum på Frederiksberg. 

Det kommende album har fået titlen Barn og udkommer 10. december. Du kan se tracklisten lige her:

1. “Song Of The Seasons”
2. “Heading West”
3. “Change Ain’t Never Gonna”
4. “Canerican”
5. “Shape Of You”
6. “They Might Be Lost”
7. “Human Race”
8. “Tumblin’ Thru The Years”
9. “Welcome Back”
10. “Don’t Forget Love”

LÆS OGSÅ: Neil Youngs statsborgerskab går op i røg


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA