x

Fond uddeler millioner til Aarhus’ musikscene

Fond uddeler millioner til Aarhus’ musikscene

Hele 13 ansøgere har modtaget legater fra Kirsten og Gunnar fonden

Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens Familiefond (også kendt som Kirsten og Gunnar fonden, red.) har uddelt legater til det aarhusianske musikliv på i alt 2,9 millioner kroner. Det skriver Kulturmonitor.

Fonden, som blev stiftet af ægteparret Kirsten og Gunnar for under et år siden, dækker over 45 millioner kroner og har til formål at støtte det aarhusianske kunst- og kulturliv – ”at gøre Aarhus smukkere”, som det lyder på fondens hjemmeside.

Det var egentlig planen, at der hvert år i en 30-årig periode skulle uddeles legater på 250.000 kroner til fire udvalgte ansøgere, men i år vil hele 13 legatmodtagere modtage støtte fra fonden.

Af de 13 udvalgte legatmodtagere er ni af projekterne under Music City Aarhus 2022. Blandt legatmodtagerne finder vi desuden Artos Kvartetten, der står bag Artos Festivalen, som til næste år finder sted fra den 22.-29. maj 2022.

LÆS OGSÅ: Music City Aarhus 2022: Nu er det musikkens tur!

”Det har været en stor og værdsat fornøjelse at gennemgå meget forskelligartede men alle meget interessante ansøgninger om støtte til projekter med stor variation i relation til genre, venue, målgruppe med videre, og jeg mener, at vi med de valgte donationer har sikret at støtte diverst og meningsfuldt i forhold til at støtte musikkulturen bredt i Aarhus,” fortæller Peter Rønnow, som er medlem af bestyrelsen for Kirsten og Gunnar Fonden i en pressemeddelelse.

Legaterne er ganske naturligt blevet modtaget med stor begejstring fra aktørerne bag de udvalgte projekter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA