Nyhed

Hun vandt den første American Song Contest

GAFFA.dk - alt om musik

Alexa vandt med den svenskskrevne "Wonderland"

Natten til tirsdag dansk tid blev den første udgave af sangkonkurrencen American Song Contest afgjort. Det var Oklahomas repræsentant Alexa med sangen ”Wonderland”, der bragte sejren hjem i finalen af den otte uger lange konkurrence, som er inspireret af Eurovision Song Contest. Sangen er skrevet af Andreas Carlsson sammen med Moa Carlebecker, også kendt som Cazzi Opeia, der var med i årets svenske melodi grand prix, samt Albin Nordqvist og Ellen Berg. Altså et rent svensk sangskriverhold.

Alexa er født og opvokset i Tulsa, Oklahoma, og hendes rigtige navn er Alexandra Schneiderman. De seneste år har hun fokuseret på at skabe en karriere inden for K-pop i Sydkorea.


LÆS OGSÅ: Se Bono og The Edge optræde i beskyttelsesrum i Kyiv.

I alt ti kunstnere fra ni stater og Amerikansk Samoa var i finalen, hvor svenskerne Anders Lenhoff, Christer Björkman, Peter Settman og Ola Melzig har produceret programmet sammen med Ben Silverman, Howard T Owens og Gregory Lipstone. I finalen blev publikums stemmer kombineret med en professionel jurys afgørelse. Juryen bestod af repræsentanter fra alle stater i USA, og medlemmerne var inddelt i ti forskellige regioner, hvor opgaven var at vurdere og score sangene ud fra blandt andet, hvor visuelt tiltalende fremførelsen var og sangens originalitet.

LÆS OGSÅ: Danmark ude af Eurovision


Veteranrapperen Snoop Dogg og popstjernen, der også vandt American Idol i 2002, Kelly Clarkson er showets værter. Hør Alex’ vindersang her:

ANNONCE