x

Lou Reed sætter musik til Edgar Allan Poe

Lou Reed sætter musik til Edgar Allan Poe

Den 28. januar udsender Lou Reed albummet ”The Raven”. Albummet indeholder Reeds fortolkninger af Poes digte, og med til at hjælpe er blandt andet David Bowie, skuespilleren Willem Defoe, The Blind Boys Of Alabama og Anna og Kate McGarrigle.

Albummet udsendes som en dobbelt-cd, men en enkelt cd vil også være i handlen, denne mere musikorienteret. Lou Reed har tidligere arbejdet med Poes tekster, blandt andet i musicalen ”POEtry”, der blev lavet i samarbejde med Robert Wilson og havde premiere i Hamburg i 2000.

Lou Reeds faste band, med Mike Rathke på guitar, Fernando Saunders på bas og Tony Smith på trommer, medvirker også på albummet, der også tæller bidrag fra skuespillerne Steve Buscemi og Amanda Plummer og sangeren Laurie Anderson. Albummet er produceret af Hal Willner, der også producerede Reeds seneste studiealbum ”Ecstasy” fra 2000.

“Edgar Allan Poe er helt sikkert den mest klassiske af de amerikanske forfattere. Besættelse, paranoia og viljestærke, selvdestruktive optrædener omgiver os konstant. Da jeg blev givet muligheden for at bringe ham til livs gennem ord og musik, tekst og dans, sprang jeg på det – jeg søgte mod det som en rottweiler jagende et blodigt kødben” har Reed skrevet om projektet på sin hjemmeside.

Lou Reeds-hjemmeside kan man downloade titelnummeret, der har Willem Defoe på vokal. På siden kan man også se et fotografi taget af kunstneren, musikeren og filmmanden Julian Schnabel, der senest også skabte indpakningen til Red Hot Chili Peppers nyeste album ”By The Way”. Reed og Schnabel har kendt hinanden siden 70’erne hvor de var en del af Andy Warhols omgangskreds.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA