x

Madonna trækker anti-krigs-video tilbage

Madonna trækker anti-krigs-video tilbage

Som GAFFA.dk har berettet gentagne gange på det seneste, har USA’s krig mod Irak fået mange musikere ud af busken med anti-krigs-sange og -budskaber. Men Madonna har til gengæld hastigt trukket følehornene til sig. Hun har nu trukket sin kommende video til singlen "American Life" tilbage.

Som GAFFA.dk tidligere har omtalt, skulle videoen være et skarpt angreb på præsident Bush og det, der, da videoen blev optaget, var en truende krig mod Irak. I videoen skulle man se Madonna iført militærtøj kaste granater i takt til musikken, ligesom videoen angiveligt indeholder barske billeder af lemlæstede folk, herunder børn.

Efter at rygter om videoen havde floreret, var Madonna ude og præcisere, at videoen ikke var anti-amerikansk, men pro-fred. Senere blev de mest kontroversielle scener klippet fra videoen, og nu har Madonna så trukket hele videoen, der skulle have haft premiere på fredag d. 4. april, tilbage.

Madonna udtaler i forbindelse med tilbagetrækningen af videoen: "Jeg har besluttet ikke at udsende min nye video. Den blev optaget, før krigen brød ud, og jeg mener ikke, det er passende at vise den på nuværende tidspunkt. På grund af verdens urolige tilstand og af respekt for de væbnede styrker, som jeg støtter og beder for, vil jeg ikke risikere at provokere nogen, som måtte misforstå meningen med videoen."

Singlen "American Life" spilles allerede på radioerne, så man må formode, at Madonna får travlt med at få lavet en ny video til sangen, der er forløber for albummet af samme navn, som udsendes 21. april.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA