x

Spot 09-tyvstart 29. maj

Spot 09-tyvstart 29. maj

GAFFA.dk har flere gange fortalt om Spot 09-festivalen i Århus med ny nordisk musik. Nu afslører arrangøren, Dansk Rock Samråd (ROSA), en lille præ-Spot aftenen før, dvs. torsdag d. 29. maj i Musikhuset Århus. Her vil man kunne opleve den ret nye konstallation, TV-2’s Steffen Brandt og Tina Dickow (billedet) samt Under Byen, den amerikanske rockjournalist David Fricke og svenske Oscar Danielson og Daniel Bingert.

Tina Dickow er som Steffen Brandt sanger og sangskriver og fra Århus og medvirker på TV-2-sangen "Herlev, Det Er Skønt" fra gruppens seneste album "På Kanten Af Småt Brændbart" fra sidste efterår. Hun har ved enkelte tidligere lejligheder optrådt med Brandt, hvor den unge, blonde, eftertænksomme og engelsksyngende sangerskønhed og den danske sangskrivnings grå-sorte eminence efter sigende i stor stil har inspireret hinanden gensidigt.

Efter pausen optræder det stærkt roste Århus-band Under Byen, og koncerten indledes af den amerikanske Rolling Stone-journalist David Fricke, der også besøgte Spot-festivalen sidste år og ved den lejlighed blev stærkt begejstret for især Under Byen, The Raveonettes og Junior Senior. En begejstring, Fricke senere har udbredt i sit toneangivende blad og på bladets hjemmeside, hvilket nok har været med til at bane vej for The Raveonettes’ og Junior Seniors millionkontrakter med de amerikanske pladeselskaber Columbia og Atlantic.

Der er naturligvis spænding om, hvorvidt noget lignende vil ske for Under Byen, som dog synger på dansk - men på den anden side har f.eks. Sigur Rós fået pæn succes i USA ved at synge på enten islandsk eller deres hjemmelavede sprog hopelandic, så man ved aldrig...

Aftenen indledes af den svenske singer-songwriter Oscar Danielson, kendt for bizarre tekster, og hans makker Daniel Bingert.

Billetter kan købes over Billetnet og hos Musikhuset Aarhus. Samme to steder samt Billetmaskinen og TDC-butikker sælger billetter til den "rigtige" Spot 09-festival, der finder sted i og omkring Musikhuset Aarhus 30.-31. maj med navne som Kaizers Orchestra, Håkan Hellström, Sort Sol, Kashmir, Carpark North, Swan Lee, Marie Frank og mange flere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA