x

Shirley Manson har fået stemmen igen

Shirley Manson har fået stemmen igen

I internet-dagbogen på garbage.com skriver sanger Shirley Manson, at hun omsider har fået styr på de stemmeproblemer ,der har plaget hende gennem de seneste par år.

“Jeg gennemgik en stemmebåndsoperation for et par måneder siden, og efter en uge med komplet stilhed, nogle måneder med nænsom genoptræning og nogle ubegribelig bizarre vokaløvelser, er jeg blevet givet et okay til at synge igen.”

Under Garbages koncert på 2002-udgaven af Roskilde Festival beklagede Manson sig gentagne gange over stemmeproblemer, men hun klarede sig igennem koncerten ved at gurgle hals med store mængder whisky.

“Jeg blev bange, da jeg begyndte at miste stemmen under den sidste turné. Det er en freaky oplevelse pludselig at miste evnen til at gøre den ene ting, man har kunnet udføre godt hele ens liv, uden at tænke eller bekymre sig over det. At miste kontrollen over ens stemme, som professionel sanger, er som hvis en atlet brækkede en arm eller et ben, bortset fra at man ikke har noget fysisk bevis på sin skade. Det forskruede virkeligt mit hoved.”

”Jeg er virkelig taknemlig over, at min stemme er tilbage. Da jeg sang for første gang efter operationen, var det et dybsindigt, livsbekræftende øjeblik”.

I dagbogen skriver Manson, at hun blandt andet har brugt stemmen til at synge de to nye sange “In My Happy Home” og “My Bad Boyfriend”, to sange, der muligvis ender på bandets fjerde album, et album, trommeslager Butch Vig tidligere på året forventede ude i starten af 2004.

I den jævnligt opdaterede dagbog kommenterer Manson også skuespilleren Arnold Schwarzeneggers opstilling til guvernørvalget i Californien, og hun overvejer sine egne chancer i samme stilling: ”Med det nuværende klima har jeg måske en chance for at blive valgt!! Det ville være fantastisk. For det første vil jeg gøre det ulovligt for enhver mand, kvinde eller barn at bære en mullet (langt nakkegarns-frisure favoriseret af især ishockey-spillere, red.), bruge ordet ”panties” og at spise en sandwich, der er mere en fire fingre høj”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA