x

Thomas Troelsen-produceret upcoming band udsender gratis single i morgen

Thomas Troelsen-produceret upcoming band udsender gratis single i morgen

Den københavnske selverklærede noisepop-gruppe Loopy har fået pæn spilletid på både P3 og en række lokalradioer med deres debut-radiosingle "Nowhere Near Alright", produceret af Superheroes-forsanger Thomas Troelsen (der også har produceret for Junior Senior). Nu udsender de singlen, og det gør de ganske gratis, idet den fra og med i morgen kan afhentes i flg. pladebutikker: Circles, Sound Station, Route 66, Sex Beat Records (København); Badstue Rock, Route 66 (Århus); og Moby Disc (Odense og Svendborg). Der er udsendt over 300 eksemplarer, der uddeles efter først-til-mølle-princippet.

Loopy blev dannet i 1997 og er et helt igennem skandinavisk orkester, idet de består af den norske sanger og guitarist Leiv Aasen, den svenske trommeslager Mathias Elovsson og så de danske medlemmer, guitarist Martin "Sieben" Norgreen og Klaus Bendix på bas og samples.

Musikalsk trækker Loopy på både melodisk pop, lidt Motown-lyd, støjende guitarrock og senfirsernes og starthalvfemsernes drømmende indie-lyd, den såkaldte "shoegazer"-rock, som bl.a. blev leveret af de dengang toneangivende alternative selskaber i England, Creation og 4AD, som udsendte plader med navne som My Bloody Valentine, Ride, Slowdive og Lush.

Loopy har også indspillet et nummer, "Campari Chaser", i Sort Sols studie i en gammel bunker på Holmen i København, hvor de her er blevet produceret af Mikkel Iljitsj (Moi Caprice m.fl.) og har lånt Sort Sols mellotron (der hyppigt optræder på bandets egne plader), der indeholder vokalsamplinger af Gasolins gamle bassist Wili Jønsson, som også hyppigt har optrådt og indspillet med Sort Sol.

Loopys debutalbum ventes at udkomme senere på efteråret, og en turné er også på trapperne. Datoerne er ikke fastsat, men bandet gæster i hvert fald Rust (København), Forbrændingen (Albertslund) og 1000Fryd (Aalborg).

Læs mere på http://www.loopy.nu


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA