Spændende opvarmning på Peter Sommer-turné

Spændende opvarmning på Peter Sommer-turné

I aften indleder Peter Sommer og hans band Tiggerne deres Danmarksturné på VoxHall i Århus. Opvarmningen på turen leveres af tre spændende, men meget forskellige kunstnere.

På en del af touren er det nemlig den århusianske rapper og sanger Ralle Malone, der leverer supporten. Malone har tidligere udgjort en del af duoen Johnson og Malone sammen med den senere solist Johnson, men er nu gået solo og er blevet mere singer-songwriter-orienteret. Desuden var det ifølge mange hiphop-kendere Malone, der var lig med den maskebærende og dybt sexfikserede rapper Bulldogg, der i 2007 udgav sit selvbetitlede debutalbum – et album, som GAFFAs hiphop-anmelder Christian Grubert kun kunne hoste op med en enkelt stjerne til. 

I København bliver opvarmningen imidlertid leveret af et ganske andet navn, nemlig gruppen Er De Sjældne (billedet). Bandet er centreret omkring sangerinden, komponisten og ukulele-spilleren Solveig Sandnes, der i 1997 fik pæn succes som sangerinde i Lovebites og siden gik solo. Hun har dog ikke udgivet et nyt album siden 2000, men er altså nu tilbage. Er De Sjældnes tekster er på dansk og alle skrevet af digteren Lone Hørslev og omhandler kærlighed og - fugle. Gruppens debutalbum "Lyserød Lyseblå Beige" udkommer mandag den 30. marts på det lille selskab Geiger Records.

Koncerten i København finder sted 30. april i Store Vega.

Derudover er Mouritz/Hørslev Projektet, hvor sangeren og sangskriveren Mads Mouritz sjovt nok også synger tekster af Lone Hørslev, at finde på en del af turen i stedet for Ralle Malone. Nærmere betegnet følgende dage:

27. marts: Stars, Vordingborg
28. marts: Viften, Rødovre
18. april: Olferts, Vester Skerninge
25. april: Elværket, Holbæk
1. maj: Gimle, Roskilde
2. maj: Tobaksgården, Assens

Peter Sommers turné slutter i Vershuset i Næstved 7. maj. Læs den fulde turnéplan på Peter Sommers MySpace-side.

Peter Sommer udgav i oktober sit tredje soloalbum, "Til Kragerne, Til Rotterne, Til Hundene", der i februar gav ham tre Danish Music Awards.

Rettelse:

Ved en fejl fremgik datoerne med Mouritz/Hørslev Projektet ikke at en tidligere version af denne nyhed. GAFFA.dk beklager fejlen.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA