x

Ny hitmager-uddannelse på konservatorium

Ny hitmager-uddannelse på konservatorium

Den svenske sangskriver Max Martin har både skrevet Britney Spears' gennembrudshit "Baby One More Time" og Kate Perrys "I Kissed A Girl", der ligeledes var et massivt hit. Nu får vordende sangskrivere deres egen uddannelse, hvor de kan gå succesfulde folk som Max Martin i bedene.

Det første års seks pladser er allerede blevet fundet ud af cirka 200 ansøgere, og blandt de optagede er der kendte ansigter. Den unge sangskriver Annika Aakjær, rapperen Kværn fra Mc-natet og den roste Prins Nitram er halvdelen af de optagede studerende på den nye uddannelse.

Den nye uddannelse, der ser dagens lys på Rytmisk Musikkonservatorium i København, vil uddanne danske hitmagere på deres nye sangskriverlinje. Formålet er at gøre danske sangskrivere bedre og er et også et forsøg på at gøre det københavnske konservatorium mere forretningspræget. Uddannelsesleder på konservatoriet Aage Hagen har i den forbindelse sagt til politiken.dk: "Hvis landets sangskrivere er i stand til at skrive bedre sange, så er der også flere penge at tjene på dem".

I censorpanelet til optagelsessamtalen sad blandt andre TV2-frontmanden Steffen Brandt og sangerinden og sangskriveren Randi Laubek, der skulle være med til at udvælge det første kuld hitmagere ud af de håbefulde ansøgere, og de heldige udvalgte studerende på sangskriveruddannelsens første årgang begynder deres undervisning til september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA