x

Lady Sovereign til Danmark og klar med nyt album

Lady Sovereign til Danmark og klar med nyt album

Den engelske rapper Lady Sovereign har fået masser af roser for sin energiske og pågående blanding af grime, hiphop, electro og popmusik. Af mange kaldes hun ligefrem dronningen af grime, så det er ikke uden en vis stolthed, at den københavnske klub MidWeekBrakes kan præsentere den 23 år unge og 1,50 meter lave rapperinde med det borgerlige navn Louise Amanda Harman på Kødboderne 18 i København tirsdag den 16. juni (og altså ikke om onsdagen, hvor MidWeekBrakes normalt finder sted).

To dage efter sin danske koncert udgiver Lady Sovereign sit andet studiealbum, "Jigsaw". Albummet er opfølgeren til debuten "Public Warning" fra slutningen af 2006. Et album, som blev udgivet på selveste Def Jam-pladeselskabet under ledelse af Jay-Z - der i øvrigt ved denne lejlighed udgav den første ikke-amerikanske kvindelige kunstner på Def Jam - og som har solgt over 300.000 eksemplarer på verdensplan.

Alligevel afbrød Def Jam og Lady Sovereign samarbejdet i slutningen af 2008, og det nye album udgiver Lady Sovereign på sit eget pladeselskab, Midget Records, i samarbejde med multinationale EMI. Singleforløberen "So Human", indeholdende et sample af The Cures hit "Close To Me", er allerede udkommet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA