x

Blixa Bargeld og Alva Noto optræder i Marmorkirken

Blixa Bargeld og Alva Noto optræder i Marmorkirken

Projektet artFREQ, der blandt andre tæller Sort Sol-eks-guitaristen Lars Top-Galia som en af arrangørerne, har stået for flere unikke events i den danske hovedstad og inviterer nu til et nyt spændende projekt. Denne gang introducerer artFREQ Alva Noto og Blixa Bargeld (billedet), der gæster Marmorkirken og byder på en unik aften fra kirkens alter.

De to pionerer inden for elektronika og eksperimentalmusik repræsenterer hver deres side af Øst- og Vestberlin og har på den måde to forskellige musikalske ståsteder, men de to er fælles om ikke at være bange for at overskride grænserne for den elektroniske musik og for at improvisere over og fortolke lyrik og litteratur.

Blixa Bargeld har flere gange besøgt Danmark både solo og som frontfigur for Einstürzende Neubauten, der er kendt som en af Berlins industrielle pionergrupper. Den seneste optræden fra den skæve multikunstner i dette forår blev rost af GAFFAs anmelder, som gav koncerten på Gasværket fem stjerner og blandt andet skrev:

"Det stod i hvert fald klart i løbet af aftenens optræden, at Blixa Bargeld kan noget exceptionelt med sin stemmes kraft, noget der også rækker ud over det at fortælle historier eller synge i mere eller mindre traditionel forstand. Han besidder nogle shamanistiske egenskaber, og når han underholder om dna-kloning eller universets byggesten, så kradser han lige netop i udkanten af vi moderne menneskers forståelsesramme"

Blixa Bargeld vil den forestående aften stå i front for Alva Notos elektroniske kompositioner og improvisere med sin specielle vokal over eksisterende materiale, men også over traditionelle sange. Desuden kan man denne aften også opleve den østrigske gruppe Soap & Skin, der kombinerer den 19-årige sangerinde Anja Plaschgs lette vokal tilsat et orgelflygel og elektroniske tillæg.

Koncerten kan opleves i Marmorkirken i København den 23. oktober, og billetter til koncerten kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA