x

GAFFA interviewer Kris Kristofferson

GAFFA interviewer Kris Kristofferson

Få holder af gamle, legendariske croonere som GAFFAs Michael José Gonzalez, der tidligere har uddelt seks stjerner til både Bob Dylan og Neil Young. Med et solidt kendskab til samtalepartnerens bagkatalog og kun adskilt af en telefonforbindelse til den anden side af jorden har Gonzalez taget en snak med en herre fra netop denne kategori.

Det drejer sig om Kris Kristofferson, den nu 73-årige sanger, der fortsat turnerer og indspiller og således er topaktuel med det nye Don Was-producerede album, "Closer To The Bone". De fleste vil huske Kristofferson for sange som "Don't Let The Bastards Get You Down", "Me And Bobby McGee" og "Sunday Mornin' Comin' Down".

Derudover er han naturligvis kendt for sit skuespil i klassiske Sam Peckinpah-film som "Pat Garrett And Billy The Kid" (som også har Bob Dylan på rollelisten) og "Convoy", samt sin Golden Globe-præmierede hovedrolle i "A Star Is Born".

I interviewet fortæller Kristofferson om sit nye album, der både rummer en sang til Sinead O'Connor og den allerførste sang, Kristofferson nogensinde skrev - for 62 år siden. Derudover kommer samtalen omkring det at turnere ene mand, venskaberne med Willie Nelson og Bob Dylan, og forskellen på at spille skuespil og at spille musik.

Derudover afslører Kristofferson, hvilken af de uendeligt mange indspilninger af hans sange udført af andre kunstnere, der er hans favorit. Svaret er næppe overraskende: Janis Joplins udgave af "Me And Bobby McGee".

"Men der er virkelig mange, der har indspillet rigtig gode versioner af det nummer. Jeg er ikke nogen stor sanger, så det er virkelig fantastisk at høre mine sange sunget af folk, der kan noget specielt med deres stemmer," tilføjer Kristofferson beskedent.

Læs hele interviewet her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA