x

The Blue Van tager til Vietnam

The Blue Van tager til Vietnam

"Ung Kunst Flytter Grænser" er et initiativ, der er opstået mellem det danske og vietnamesiske kulturministerium, der skal fremme det kunstneriske samarbejde de to lande imellem. Vietnam er et et-parti land, og det medfører frihedsbegrænsninger for befolkningen, og dermed naturligvis også for kunstnerne. Men nu rækkes der en hånd ud, for at der kan flyttes nogle grænser. Det bliver det største kulturprogram nogensinde, i forbindelse med et dansk statsbesøg.

The Blue Van er en del af den musikalske indsats i "Ung Kunst Flytter Grænser", og de skal gå på scenen i tre forskellige byer, med tre forskellige vietnamesiske bands - det er første gang, noget i den stil nogensinde er sket. Det er ikke tilfældigt, at The Blue Van er udvalgt til at repræsentere dansk rock. De har spillet mere end 500 koncerter i både Europa og USA, og er blevet rost af anmelderne for både koncerterne og de tre studie-albums, det er blevet til siden 2005.

De tre koncerter bliver spillet i byerne Hanoi med bandet Pentatonic, i Hue med bandet Silent og i Hochimihn By med bandet UnlimiteD. Det er tre af de største rockbands i Vietnam, men eftersom kulturel import og eksport i landet er meget begrænset, er de aldrig rigtigt kommet ud til resten af verden. Nu får de mulighed for at lave en udveksling, der i sidste ende gerne skulle resultere i mere permanente samarbejder på tværs af landegrænser.

Det bliver til i alt 12 kunst-projekter på det danske statsbesøg, heriblandt installationskunst, litteratur, jazz-workshops, børneteater, breakdance og arkitektur. Statsbesøget finder sted fra den 2. til 9. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA