x

Kasper Bjørke klar med nyt udspil

Kasper Bjørke klar med nyt udspil

Kasper Bjørke er en ganske travl herre. Han optræder med Tomas Barfod i den danske disco-house duo Filur, og han er ansvarlig for at havde opdaget og udviklet talentet Oh Land, gennem det københavnske pladeselskab Fake Diamond, hvor han er Head of A&R. Nu kommer det andet album i hans solo-karriere, "Standing On Top Of Utopia" til næste år.

Den første single fra det nye album hedder "Young Again", og kan allerede nu købes som download. Kasper Bjørke har på denne sang fået hjælp fra forsanger i I Got You On Tape, Jacob Bellens, som har taget sig af vokalen og ifølge en pressemeddelelse såmænd også har skrevet både teksten og musikken til nummeret.

Desuden har Bjørke samarbejdet med Anders Christophersen (Balstyrko, Melk) og Dannis Young (Liquid Liquid), og ovenikøbet fået den italienske komponist Davide Rossi til at lægge en strygersektion ind over singlen.

Som om det ikke var en rigelig prominent omgang samarbejde, har Bjørke fået en schweisisk grafisk designer og multi-kunster ved navn Florence Tetiér til at lave en stærk video til at akkompagnere "Young Again". I kølvandet på udgivelsen af singlen kommer der et par remixes af samme, både fra danske WhoMadeWho, samt to internationale navne; Serge Santiago sammen med Lopazz, og Eddie Zarook. Disse remixes er tilgængelige fra den 23. oktober.

Albummet følger op på udgivelsen af "In Gumbo", blev udgivet i 2007 og fik fire stjerner af GAFFA. Anmelderen havde blandt andet følgende at sige om solo-debuten:

"Blandt mine favoritter er den på én gang fremadrettede og stillestående Thunderstorm, der med et maskinelt og meditativt flow trækker sig frem med fine associationer til den amerikanske keyboard-entusiast Eliott Lipp – et lille mesterværk på et album, der nok skal bidrage til at cementere Danmarks position som en stærk electronica-nation."

"Standing On Top Of Utopia" kommer i handlen engang i februar 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA