x

Oh No Ono varmer op for Mew og spiller i London og New York

Oh No Ono varmer op for Mew og spiller i London og New York

Luften kommer til at emme af falsetvokaler hele aftenen, når Oh No Ono varmer op for Mew ved gruppens kommende koncerter i Helsinki, Århus og København. Oh No Ono er netop blev offentliggjort som supportnavn for en af de få danske grupper, der er mindst lige så ambitiøse og perfektionistiske som dem selv, og Mew har selv inviteret Oh No Ono med.

Oh No Ono har netop været på turné landet rundt, og med de tre koncerter i Helsinki, Århus og København kommer de til at spille for omkring 12.000 mennesker i løbet af tre dage.

Disse koncerter afrunder i denne omgang bandets turnevirksomhed i det danske, inden de tager hul på det store udland, i forbindelse med den verdensomspændende pladeudgivelse af bandets andet album, "Eggs". Albummet udgives den 26. januar via britiske The Leaf Label (Wildbirds & Peacedrums, A Hawk And A Hacksaw og de første to album med Efterklang) og det amerikanske selskab Friendly Fire Recordings (David & The Citizens med flere).

I starten af december drager Oh No Ono til London for at spille to showcases som led i lanceringen af "Eggs", hvorefter de i januar tager til New York for at spille koncerter for de amerikanske medier. En længere europæisk tur følger til februar, hvorefter bandet tager til USA i marts måned, for at spille en tur på et par uger. Her vil de blandt andet lægge vejen forbi den amerikanske branchefestival SxSw i Austin, Texas, hvor mange grupper er blevet opdaget af vigtige branchefolk. Eksempelvis var det her, at Efterklang i år gjorde stort indtryk på det markante engelske selskab 4AD, hvilket banede vej for deres senere kontrakt.

GAFFAs anmelder Simon Christensen var meget tilfreds med Oh No Onos koncert på Spot Festival i år, som han tildelte fem stjerner og blandt andet følgende ord:

"Oh No Onos koncert i Store Sal, som afslutning på årets Spot Festival, bar præg af at være en cementering af deres seneste værk, "Eggs", som udkom i april. Og den stopfyldte sal bekræfter albummets triumf, mens det ålborgfødte band brillerede ved at kunne genskabe så detaljeret og stort et lydbillede, snarere end ved at overraske eller variere over albummet. Det var nu heller ikke nødvendigt."

Oh No Onos turné i den kommende tid ser ud som følger:

25. november 2009: Old Ice Hall - Helsinki (support for Mew)                                 

27. november 2009: SCC - Århus (support for Mew)                                   

28. november 2009: KB Hallen - København (support for Mew)

2. december 2009: 229 (Club Fandango) - London                                                         

3. december 2009: Old Blue Last (Bird On The Wire) - London

27. januar 2010: Mercury Lounge, New York City                                                           

28. januar 2010: Union Hall, Brooklyn
 
Koncerterne er støttet af Kunstrådet, ROSA og DFDS Seaways.

Billetter til de danske koncerter kan købes via GAFFA Live. Er du medlem af Klub GAFFA, kan du i øvrigt få stor rabat på billetten i Århus. Læs mere og meld dig ind på klub.gaffa.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA