x

Nick Cave og Warren Ellis klar med endnu et soundtrack

Nick Cave og Warren Ellis klar med endnu et soundtrack

Filmen "The Road" er baseret på den prisvindende bog af samme navn, skrevet af Cormac McCarthy, der også har skrevet bogen bag filmhittet "No Country For Old Men". Filmen er en post-apokalyptisk historie om en far og søn, der rejser rundt i Amerika efter en mystisk naturkatastrofe. Klimaet er blevet ubærligt koldt, og de forsøger derfor at komme længere sydpå, men Amerika er blevet lovløs, og der er desperate kannibaler overalt. "The Road" har en stjernespækket rolleliste, blandt andre Viggo Mortensen og Charlize  Theron, og det bliver til fulde matchet af mændene bag soundtracket, Nick Cave og Warren Ellis, der også spiller sammen i Nick Cave And The Bad Seeds og Grinderman. Der er lagt i kassen til noget mageløst, og det er da også hvad der loves i en pressemeddelelse, hvor der beskrives:

"Nick Cave og Warren Ellis har skabt et billedmanene soundtrack med violin og klaver, med smukke melodier og angstfremkaldende lydmæssige loops, fyldt med skræk og forventning. Truslen om alt for realistiske kannibalistiske bander bliver fremhævet af forstyrrende loops og panisk hurtige percussions. Et lille ensemble af vind-instrumenter giver yderligere dybde. I nøgleøjeblikke i filmen, scenerne mellem far og søn, er musikken let, lyrisk og elegant."

Det er naturligvis en pokkers masse tillægsord, og det kunne nok beskrives noget enklere, men når det gælder Nick Cave og Warren Ellis, deres tidligere materiale taget i betragtning, er det højst sandsynligt ganske passende. Deres opsamling af tidligere soundtracks, "White Lunar", der udkom tidligere på året, er blevet beskrevet tilsvarende af GAFFAs anmelder, som gav opsamlingen tre stjerner og skrev følgende:

"Der er triste strygere en masse, og selv i et stykke som Happy Land fra The Proposition lurer sørgmodigheden lige om hjørnet, og man fornemmer tungsindigt, at lykken kun er kortvarig. En fin udgivelse for de få, men den brede appel skal der spejdes længe efter."

Nick Cave udtaler sig i pressemeddelelsen om arbejdet med "The Road"-soundtracket:

"Filmen handler om tab, fravær og mangel. Manglen på en kone/mor er tilstedeværende i hvert sekund af filmen. Den skrøbelige opbygning af filmen indeholder sorgen af hendes fravær, blidt med hendes fingerspidser. Musikken er komponeret som en direkte reaktion på filmen. Et let, hjemsøgende og enkelt soundtrack, med følelsen af fravær og tab i hjertet."

"The Road" har premiere herhjemme den 28. januar, og soundtracket hertil skulle være i butikkerne den 4. januar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA