x

Bob Dylan udgiver kaotisk julemusik-video

Bob Dylan udgiver kaotisk julemusik-video

Hvis nogen har været nysgerrige over, hvordan Bob Dylan ser ud med nissehue på, er chancen for at finde ud af det her nu. I den første musikvideo til hans nyligt udkomne julealbum, "Christmas In The Heart", har han altså valgt selv at medvirke, for første gang siden videoen til "Not Dark Yet" fra 1997, og videoen er mildest talt morsom. Sangen hedder "Must Be Santa", og er et up-tempo polkanummer, der i sig selv er sjov, men når der tilsættes en langhåret, dansende Bob Dylan med stor rød nissehue, er underholdningen virkelig sikret.

Pladen som helhed bragte julelys i øjnene hos mange fans, og i øvrigt også hos GAFFAs anmelder, der gav albummet fire stjerner og skrev følgende:

"Lyden på Christmas In The Heart er uhyre charmerende, og albummet lyder som en meget gammel plade, der sagtens kunne være indspillet i 50’erne. Sangene er virkelig veludførte af Dylan og band, og man får en fornemmelse af at høre dem, som de oprindeligt var tænkt.
Bobs producer-alias, Jack Frost, har aldrig været så velvalgt som nu, og hvis man hører til den del af verdens musikelskere, der ikke får grønne knopper over det hele, når de hører ordet ”jul”, vil man helt sikkert kunne nyde dette fremragende album fra ende til anden."

Videoen til "Must Be Santa" er instrueret af Nash Edgerton, der også stod bag videoen til Dylans "Beyond Here Lies Nothin'", og begge videoer har et små-voldeligt plot. I denne nye video får man et indblik i, hvordan en julefest kan foregå hos Dylan, inklusive en nydelig slåskamp, hvor der smadres et utal af glas, en lysekrone, og et vindue, som nogen hopper ud af. Det lever med andre ord helt bestemt op til standarderne fra de danske julefrokoster.

"Christmas In The Heart" har fået en noget blandet modtagelse blandt fans og anmeldere, men uanset hvad man mener om pladen, står formålet med den ikke til at kritisere. Overskudet fra salget går nemlig til at brødføde fattige amerikanere, via støtte til projektet Feeding America. Dylan skriver selv om formålet på sin hjemmeside:

"Det er en tragedie, at mere end 35 millioner mennesker i dette land alene - heraf 12 millioner børn - ofte går sultne i seng, og vågner op uden at vide, hvor deres næste måltid vil komme fra. Jeg giver min støtte til de gode mennesker hos Feed America, i håbet om at vores anstrengelser kan sørge for stabile forsendelser af mad igennem juletiden."

Videoen til "Must Be Santa" kan ses her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA