x

Annika Aakjær på Danmarksturné

Annika Aakjær på Danmarksturné

Som vi tidligere har skrevet, udgiver Annika Aakjær sit andet album, "Missionær", 8. februar 2010, og nu har Annika Aakjær også offentliggjort en Danmarksturné i april, hvor man blandt andet kan høre hendes nye sange live.
 
Den 8. februar 2009 tog Annika Aakjær og hendes band til Møn for at begynde indspilningerne til albummet "Missionær", der nu udkommer præcis et år efter. Albummets titel lå klar med det samme og kom derfor til at bestemme albummets udformning som et grundlæggende tema. På debutalbummet, det meget roste og Danish Music Awards-nominerede "Lille Filantrop" fra 2008, kom titlen derimod først på plads i allersidste øjeblik, oplyser hendes pladeselskab Playground.
 
Det musikalske univers på "Missionær" er udvidet en hel del i forhold til debuten, og udtrykket er på flere måder blevet både større og mere nuanceret og også mørkere og mere eksperimenterende. Albummet er igen produceret af ibens-bassisten, populærmusikforskeren og den meget aktive musikdebattør Henrik Marstal, som også har spillet med i Aakjærs live-band på to turnéer. Dengang var der i øvrigt tale om Marstals debut som producer.

Albummets ti sange (selv)portrætterer mennesker i deres, med pladeselskabets ord "på godt og ondt mest menneskelige og afgørende livssituationer".

I modsætning til sangene på debutalbummet, der blev skrevet over en periode på flere år, er de nye sange blevet til i en relativt kort periode i vinterhalvåret 2008-2009 i den dengang 26-årige Annika Aakjærs liv. En "intens periode", skriver pladeselskabet, og det lyder jo interessant.
 
Du kan høre en af de nye sange, "Dagens Tekst", på Annika Aakjærs MySpace-profil

Annika Aakjær kan dette efterår opleves i Beatles-teaterkoncerten "Come Together" på Gasværket i København. Til dagligt er hun i øvrigt også studerende på den nye sangskriveruddannelse på Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor hun blev optaget som en af seks ud af over 200 ansøgere.

Annika Aakjærs turné bliver med hendes faste band Henrik Marstal (bas og guitar), Kasper Rasmussen, (trommer), Adnan Bejtovic (keyboards,
slagtøj, melodika m.m.) og Siri Skamby (keyboards, klokkespil m.m.).

Annika Aakjær indtager missionærstillingen i følgende byer:

01.04 Rønne - Pakhuset
08.04 Esbjerg - Tobakken
09.04 Albertslund - Forbrændingen
10.04 Hillerød - Støberihallen

15.04 Herning - Fermaten
16.04 Maskinhallen / Frederikshavn
17.04 Viborg - Paletten

21.04 Aalborg - Studenterhuset
22.04  Musikcafeen / Århus
23.04 Fredericia - Bruunske Pakhus
24.04 Horsens - Kulisselageret

28.04 København - Jazzhouse
29.04 Slagelse - Badeanstalten
30.04 Odense - Jazzhus Dexter
01.05 Sønderborg - Sønderborghus

Forsalget begynder 23. november via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA