x

Resten af The Beatles gendannes

Resten af The Beatles gendannes

Der er ikke mange medlemmer tilbage af én af tidernes største gruppe, The Beatles, siden George Harrison døde i 2001. Nu har det lykkedes Ringo Starr at få en lille smule hjælp fra sin gamle ven Paul McCartney på sit kommende album "Y Not".

Ringo Starr har for første gang i karrieren selv sat sig i producerstolen med sit femtende soloalbum, hvilket må siges at være en smule overraskende. Ringo fortæller om beslutningen på sin officielle hjemmeside, hvor han udtaler:

"Jeg var den, der var mindst involveret i produktionsdelen af The Beatles. Efterfølgende arbejdede jeg sammen med fantastiske producere som Richard Perry, Arif Mardin og Don Was på mine soloplader. Så det lod til, at det bare var sådan det gik for sig. Men pludselig er der et tidspunkt i ens liv, hvor man siger 'nu gør jeg det her'. Så fra nu af vil jeg producere alt, jeg laver. Det er de gode nyheder, og jeg tror, at det er et spørgsmål om selvtillid. 'Y Not' er egentlig en anden måde for mig at sige 'Jo, jeg kan'".

Udover nyheden om Ringos producereventyr er samarbejdet med den gamle Beatles-kollega Paul McCartney naturligvis noget af et scoop. Som det så ofte er med sådanne møder, beror det på en række tilfældigheder, som trommeslageren og sangeren også gerne fortæller om:

"Paul (McCartney, red.) var ovre til Grammy-uddelingen, og så kom han forbi og spillede bas på 'Peace Dream'. Så spillede jeg et andet nummer for ham, og han sagde 'giv mig hørebøffer'. Så gik han hen til mikrofonen og opfandt en andenstemme, hvor han følger min vokal. Det var total Paul McCartney, og der er ingenting, der er bedre. Han laver det større og fyldigere. Det gør sangen til en form for samtale mellem os, og det var hans ide, at hans del skulle være bag mig. Det er derfor, at han er genial og samtidig en fantastisk bassist."

Udover genforeningen af de sidste to beatler, byder det kommende album også på numre med bidrag fra både Ben Harper og Joss Stone. "Y Not" udkommer den 12. januar 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA