x

Ronnie James Dio har mavekræft

Ronnie James Dio har mavekræft

De fleste kender ham nok bedst som Ozzy Ozbournes afløser i Black Sabbath, selvom Dio har nået en del mere i sin meget lange karriere. Han måtte for en lille uge siden annoncere, at han aflyste hele sin november-turné med soloprojektet Dio, som resultat af en uspecificeret sygdom, der nu er bekræftet som værende mavekræft. Hans kone og manager udtalte til Blabbermouth.com, at kræften er på et tidligt stadie, og at han vil være tilbage på scenen så hurtigt som overhovedet muligt. Hans ven, og vært for Vh1 Classics "That Metal Show", Eddie Trunk skrev på sin hjemmeside:

"Jeg har lige talt i telefon med ham [Ronnie James Dio, red.], og han havde det godt. Den sædvanlige Ronnie, klar til at "slå dragen ihjel", og det kommer han til. Han har ikke nogen smerter [...], og han er klar til at gøre, hvad han er nødt til, for at komme tilbage på scenen, og synge, som kun han kan. [...] Han har allerede ændret sin diæt, hvilket har hjulpet ham til at få det bedre, og indrømmede, at dagene, hvor han fik et par drinks, højst sandsynligt er ovre. [...] Ja, Ronnie er en fantastisk sanger, og et ikon for den musik, vi elsker."

For tiden har han været i gang med sit solo-projekt, og en gendannelse med flere af Black Sabbath-medlemmerne, Tony Iommi, Geezer Butler og Vinny Appice, under navnet Heaven And Hell, der også var titlen på det første Black Sabbath-album, som Dio var med på som forsanger.

Dio er i øjeblikket indlagt på The Mayo Clinic til behandling. Rent statistisk er mavekræft meget alvorlig; kun hver tredje overlever det første år efter at have fået diagnosen, så det er ikke gode odds, Dio er oppe imod. Det er bare at håbe, han kan komme sig.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA