x

Cat Power udgiver nyt album

Cat Power udgiver nyt album

Det er snart fire år siden, at singer/songwriteren Chan Marshall, bedst kendt under kunsternavnet Cat Power, har udgivet et album med egne sange, men nu har hun igen været i gang med sangskrivningen. I et interview med den australske avis Courier-Mail fortæller hun om processen:

"Det er kun mig denne gang [ikke med band, red.]. Jeg ved ikke om jeg skal skubbe alle disse nye sange i gang, eller prøve at skrive og indspille med bandet. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Men jeg er nået til et punkt, hvor mit hjerte siger "Chan, du har ikke spillet klaver eller guitar i fire eller fem år, og det føler jeg mig skyldig over." Folk spørger tit "hvornår går du i gang med at spille alene?" Jeg har problemer med underlige længsler og skyldfølelse. Jeg er også bange, fordi nogle af dem [de nye sange, red.] er triste igen, og det er jeg meget nervøs over."

Der er altså grund til forsigtig optimisme for Cat Power-fans, især dem som har savnet hendes musik fra tidligt i karrieren, hvor hun spillede selv, og lavede sine egne sange. Det sidste album fra hendes hånd, "Jukebox" fra 2008, var med coversange, omend nogle temmeligt alternative fortolkninger. Albummet fik af GAFFAs anmelder, Lars Löbner Jeppesen, fem ud af seks stjerner, og lovpriste de kraftigt modificerede covernumre:

"På linje med hendes The Covers Record, og modsat de fleste andre kunstneres coverversioner, ser Marshall stort på originalernes melodier, og det skorter derfor ikke på kreative og originale bud på sangene, alle med et mesterligt udfald. Hvis bare dette album fungerede som en rigtig jukeboks, hvor man kunne fortsætte med at hælde mønter i, havde man et godt bud på sit øde ø-album."

Der er på nuværende tidspunkt endnu ikke givet et bud på, hvornår pladen vil være i handlen, så her må man væbne sig med tålmodighed indtil videre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA