x

When Saints Go Machine og Turboweekend deler scene

When Saints Go Machine og Turboweekend deler scene

En dobbelkoncert med to af Danmarks fremadstormende navne burde være et godt udgangspunkt for at få fyldt salen op i Store Vega på en torsdag aften. Både Turboweekend (billedet) og When Saints Go Machine er i fuld sving med at gøre sig til lukrative eksportnavne, og det ser ud til, at opmærksomheden fra udlandet er begyndt at tage fart. Begge bands tager på turné i både Nordamerika og Europa til foråret, men danskerne skal naturligvis ikke snydes for at høre dem, inden de tager ud i verden, så de spiller hver to koncerter herhjemme i foråret, plus denne dobbeltkoncert.

When Saints Go Machine udsendte tidligere på året deres debutalbum "Ten Makes A Face", fik fire flotte stjerner af GAFFAs anmelder Simon Christensen, der kaldte albummet modigt og eksplorativt. Han skrev:

"Sangskrivningen og teksterne er i sig selv i særklasse, og selvom alle numre kan kaldes pop, så er de hver især forskellige fra hinanden, også i produktionen, der undervejs flirter med wall of sound og vokalharmonier. Det skæve, boblende Fail Forever er det oplagte singlehit, New Elvis folky-skramlet og hurtigt, Spitting Image ensrettet diskotekspop, mens Head Over Heartbeat og Armed er deciderede fejlskud på pladen. Saints er bedst, når maskinelle beat, skæve filmiske synths og Nikolaj Vonsilds eksperimenterende (ofte falset-) vokal går op i en højere enhed."

Opfølgeren til debuten "Night Shift" fra Turboweekend slog også godt an, og fik ligeledes fire stjerner fra GAFFAs anmelder Jesper Buhl, der beskrev albummet således:

"Det har til gengæld givet bedre plads til sangskrivningen og til sanger Silas Bjerregaard, hvilket er en rigtig god disposition, Melodimaterialet synes at være inspireret af en næsten Phil Collinsk højloftethed, som oftest klæder trioen. [...] I det hele taget viser Ghost of a Chance, at Turboweekend har fået rigtig godt styr på virkemidlerne, så godt, at de ikke behøver skrue alting op på 11. Denne luftighed klæder deres sange, også når de sætter tempoet op, som på den virkelig fine Almost There som viser,  at festen bliver festligere, når den serveres mere nuanceret."

Begge bands er kendt som dygtige og energiske live-acts, så der er bestemt lagt i ovnen til en fest, når de slår pjalterne sammen. Koncerten finder sted på Store Vega, København, Torsdag den 15. april 2010 klokken 21.00, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA