x

Autechre giver også koncert i København

Autechre giver også koncert i København

I to årtier har den abstrakte engelske elektro-duo udfordret en dedikeret fanskare med deres unikke lyd og ophuggede beats. Nu giver Autechre også en koncert i København som supplement til deres Århus-koncert, der blev annonceret i sidste uge.

Rob Brown og Sean Booth fandt sammen om den elektroniske musik i den lille by Rochdale i 1987 og har siden været tro mod lyden af analoge synthesizere, skarpe trommemaskiner og skæve lydklip på sampleren. Autechre har dermed været aktive i over tyve år og kan snart præsentere det tiende album.

Elektropionererne er ved at lægge sidste hånd på albummet "Oversteps", der er grunden til, at gruppen nu tager på en omfattende Europa-turné. Der ikke meget information at finde om det kommende album, udover at albummet vanen tro udkommer på selskabet Warp Records, og tracklisten som sædvanlig ligner noget, der er sket ved et uheld end reelle sangtitler. Resten må de danske fans finde ud af, når den roste gruppe kommer til landet og højst sandsynligt spiller de nye numre.

Autechre tager de tre undergrundsnavne Rob Hall, Russel Haswell og Didjit med som opvarmning, når de besøger de to danske scener i april, hvor "Oversteps" netop er udkommet.

Autechre spiller koncerter på følgende datoer:

2. april – Koncerthuset – København
5. april – Voxhall - Århus

Den rodede trackliste for "Oversteps", der udkommer den 22. marts, ser således ud:

01 "r ess"
02 "ilanders"
03 "known(1)"
04 "pt2ph8"
05 "qplay"
06 "see on see"
07 "Treale"
08 "os veix3"
09 "O=0"
10 "d-sho qub"
11 "st epreo"
12 "redfall"
13 "krYlon"
14 "Yuop"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA